Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 10 juli 2020

Beuting wordt nieuwe directeur Rova

Roger Beuting is benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van Rova. Hij begint op 1 september 2020.

Roger Beuting, de nieuwe directeur van Rova
Foto: Rova

De benoeming vond plaats tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van Rova Holding. Beuting is nu nog director business development bij Veolia Nederland. Vanaf september volgt hij Michel Frequin op, die sinds oktober 2019 interimdirecteur van Rova is. Hij vulde die positie in nadat Victor van Dijk om persoonlijke redenen het publieke afvalbedrijf verliet.

Naast zijn huidige functie bij Veolia heeft Beuting jarenlang in diverse management- en directiefuncties bij verschillende bedrijven in de afvalsector gewerkt, zoals Van Gansewinkel en Van Scherpenzeel Groep. Vanuit die posities heeft hij ook veelvuldig samengewerkt met gemeenten en publieke afvalbedrijven. Zijn kennis en ervaring in de private afvalsector wil hij nu inzetten in het publieke domein. “De publieke sector is sterk in het verbinden van overheden, marktpartijen en inwoners aan een gezamenlijk overkoepelend doel. Die positie, kennis en ervaring zijn van belang in de actuele thema’s in het beheer van de buitenruimte en de transitie naar een circulaire economie”, aldus Beuting.

Verbindend

Iman Koster, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rova: “In de profielschets was voor ons leidend dat we een directeur vonden die zowel intern als extern als verbindend leider vorm en inhoud kan geven aan de ambities op het gebied van circulariteit, beheer buitenruimte en verduurzaming van onze eigen bedrijfsvoering. Een directeur met voldoende ervaring in het bedrijfsleven, maar met een duidelijk hart voor de publieke zaak. In Roger Beuting zien we deze kwaliteiten samenkomen.”

Meer weten over N.V. ROVA Holding?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website