Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 22 juli 2020

Machines van rubberrecyclebedrijf geveild

Na de brand een jaar geleden gaat Dutch Green Carbon in Nederweert verhuizen. Om die reden zet het bedrijf haar machinepark online in de verkoop.

Een hal met vrachtwagen- en tractorbanden. bij Dutch Green Carbon met op de achtergrond geshredderde banden. 
Foto: Petra Frans

Dutch Green Carbon haalt carbon black uit oude autobanden. Carbon black wordt onder meer gebruikt in inkt, rubber, plastic, verf en banden. Het Nederweertse bedrijf heeft een eigen technologie ontwikkeld voor hergebruik van carbon black. In 2017 won het bedrijf de Automotive Innovation Award voor haar bijdrage aan het beperken van de CO2-uitstoot en het oplossen van het afvalprobleem.

Kargro Recycling en Black Bear Carbon vormen samen de joint venture van Dutch Green Carbon. In 2015 werd in Nederweert de eerste fabriek opgestart om van versleten banden carbon black, olie en elektriciteit te halen. In 2018 werd extra financiering aangetrokken om de groei vormt te geven. Maar vorig jaar sloeg het noodlot toe. Brand legde de installatie in de as. Met een nieuwe Duitse partner, MMEC Mannesman, gaat Black Bear het opnieuw proberen. Maar dan in de Rotterdamse haven.

Veiling

Vanwege de bouw van de nieuwe, grotere fabriek, biedt Dutch Green Carbon alle machines en toebehoren aan via een online veiling. De veilingmeester noemt alle machines uit de veiling ‘jong’ en ‘zeer geschikt voor hergebruik’. “Machines gebouwd voor de industrie kennen normaliter een lang leven. Dit komt omdat ze gebouwd zijn om eeuwig mee te gaan. Deze machines zijn wat dat betreft zeer jong te noemen. Velen zijn maar 5 jaar oud of zelfs jonger. Dus ze kunnen nog vele jaren iemand blij maken op deze wereld", vertelt de veilingmeester van Troostwijk in een aankondiging. 

De online veiling is verdeeld over 104 kavels. Geveild worden onder meer Atlas Copco compressoren, Aerzen blowers, Netzsch maalstroom molens, schroeftransporteurs, Riedhammer rotatie ovens, De Blesse opslagtanks, elektrotechnische besturingen, bunkers, warmte wisselaars, Lödge continu menger en reserveonderdelen.

De veiling sluit op maandag 24 augustus 2020 vanaf 14.00 uur. Bezichtiging van de kavels is uitsluitend op afspraak mogelijk op vrijdag 21 augustus 2020. Aanmelden voor 18 augustus 2020 tot 17.00 uur, via: aanmelden@troostwijkauctions.com