Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 22 juli 2020

Schappen kringloopwinkels overvol

De meeste kringloopwinkels aangesloten bij BKN zijn weer open en de klanten zijn terug. Ze kopen soms zelfs meer dan in de pre-corona periode.

Met de nodige creativiteit zijn de winkels opnieuw ingericht en de werkprocessen achter de schermen aangepast. In heldere bewoordingen kunnen klanten in meerdere talen op posters lezen wat het winkelen in coronatijd inhoudt. Resultaat: klanten kopen gerichter en bewuster en geven per bezoek meer uit. Bij veel kringloopwinkels ligt de omzet weer op normaal niveau of zelfs daarboven. Daarmee is het omzetverlies van afgelopen maanden overigens nog niet goed gemaakt, waarschuwt BKN, de branchevereniging van kringloopbedrijven.

BKN verwacht veel van de aanstaande zomervakantie. Veel mensen blijven in Nederland of zelfs thuis. Een bezoekje aan de kringloopwinkel zou dan een goede vakantie-activiteit zijn. En dat zou mooi zijn, want de winkels liggen overvol. Tijdens de lockdown zijn namelijk zoveel spullen ingezameld dat kringloopwinkels nu bijna uit hun voegen barsten.

Meer weten over Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website