Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 11 augustus 2020

'Meer plasticafval tijdens Britse lockdown'

Tijdens de lockdown gooiden de Britten beduidend meer plasticafval weg. Slechts een klein deel wordt gerecycled.

Dat meldt de Everyday Plastic Survey, een project waarmee mensen middels enquêtes bewust worden gemaakt van hun eigen plasticconsumptie. De lockdown editie vond plaats in april 2020. 178 huishoudens (bestaande uit 481 mensen) hielden gedurende één week bij hoeveel plasticafval ze weg gooiden. Tijdens de lockdown ging het om gemiddeld 128 stukken plasticafval per huishouden. In een eerdere enquête, gehouden vóór de lockdown, ging het om 99 stuks per huishouden.

De resultaten per huishouden variëren uiteraard sterk. Het hoogst gerapporteerde stukken plasticafval uit één huishouden was 734. Aan de andere kant was er een huishouden dat gedurende een week slechts zeventien stukken plasticafval weggooide. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat deelname aan de enquête op eigen initiatief is, en de respondenten waarschijnlijk niet representatief zijn voor de hele Britse bevolking.

68 procent van het plasticafval betrof een voedsel- of drankenverpakkingen. Volgens de Everyday Plastic Survey zal uiteindelijk waarschijnlijk slechts 5 procent van het afval daadwerkelijk gerecycled worden in het Verenigd Koninkrijk.