Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 08 september 2020

Plastic Soup Foundation bezorgd over beoogde fusie Veolia-Suez

De Plastic Soup Foundation ziet weinig goeds in het voornemen van Veolia om Suez in te lijven. "Megafusies als deze helpen niet in het terugdringen van de hoeveelheid plasticafval."

De milieuorganisatie ageert in een statement vooral tegen de bewoordingen waarmee Veolia haar bod op Suez heeft ingekleed. "Met deze overname zou een ‘Wereldkampioen Ecologische Transitie’ ontstaan. Met dit soort mooie woorden hoopt Veolia ons zand in de ogen te strooien, maar daar trappen wij bij Plastic Soup Foundation dus niet in." Volgens de organisatie heeft de beoogde fusie echter niets met het milieu of betere afvalverwerking te maken, maar is die "puur gericht op het vergroten van het marktaandeel en het behalen van betere kosten-efficiëntie."

Harmen Spek, Manager Innovations & Solutions van Plastic Soup Foundation: "De echte oplossing zit natuurlijk in het reduceren van de afvalstroom door simpelweg minder plastic te gebruiken, want wat er niet bijkomt hoef je ook niet te verwerken. Megafusies als deze helpen niet in het terugdringen van de hoeveelheid plasticafval, sterker: ze houden de status quo in stand omdat volumegaranties en zelfs opschalen noodzakelijk zijn voor een geborgde en ‘gezonde’ bedrijfsvoering."