Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 05 oktober 2020

Retailers en kringloopwinkels geven gratis jekko uit

In aanloop naar de Nationale Recycleweek stellen Blokker, BCC en bol.com en diverse kringloopwinkels aan hun klanten een gratis Jekko inzamelbox beschikbaar.

Met een QR code en een Jekko kunnen klanten een gratis Jekko AR game (augmented reality) spelen.

In de Jekko kunnen thuis rondslingerende kleine afgedankte elektrische apparaten, lampen en batterijen worden verzameld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat consumenten het gescheiden inzamelen thuis nog vaak niet goed weten te organiseren. Daardoor blijft veel klein AEEA rondslingeren wat uiteindelijk, vaak door onwetendheid of onachtzaamheid, in de grijze container verdwijnt. “En dat is slecht voor het milieu en een gemiste kans om bruikbare grondstoffen uiteindelijk via recycling te herwinnen”, aldus Wecycle-directeur Jan Vlak. “De Jekko inzamelbox, waarvan er inmiddels meer dan een miljoen te vinden zijn in Nederlandse huishoudens, helpt consumenten en vergroot de kans dat ook klein e-waste de juiste weg richting recycling weet te vinden.”

Om het in elkaar zetten en uiteindelijke gebruik van de Jekko te stimuleren, krijgen klanten een actiewikkel of kaart met een QR-code waarmee, alleen in combinatie met een Jekko, een gratis Jekko AR game (augmented reality) kan worden gespeeld. Met het testen van de Jekko maken klanten bovendien kans op een prijs.

De samenwerking tussen Wecycle en de deelnemende retailpartners is onderdeel van de tweede landelijke Nationale Recycleweek, die loopt van 12 tot en met 18 oktober 2020. Wecycle voert deze Jekko-campagne uit in opdracht van Stichting LightRec Nederland.