Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 27 oktober 2020

Plastic uit oceaan komt terug in Ocean Cleanup Zonnebril

Het plasticafval dat ondernemer Boyan Slat met The Ocean Cleanup uit de Grote Oceaan opvist, wordt hergebruikt in een zonnebril van gerecycled plastic. Daarbij is ook een bescheiden rol weggelegd voor afvalbedrijf AVR .

Het gezicht van The Ocean Cleanup Boyan Slat met een zonnebril van gerecycled plastic.
Foto: The Ocean Cleanup

Het afval dat de non-profitorganisatie uit de oceaan haalt, is per schip van Vancouver naar Nederland getransporteerd. Op het terrein van AVR in Rotterdam werd het vervolgens gesorteerd, opgeslagen en gereed gemaakt voor vervoer naar specialistische verwerkers. Die maken er zonnebrillen van.

AVR laten weten blij en trots te zijn dat het op deze manier en steentje kan bijdragen aan het grote probleem van plastic in zee. Jasper de Jong, commercieel directeur van AVR: “The Ocean Cleanup is een organisatie die wereldwijd opzien baart, omdat het op een innovatieve manier in staat is om plastic uit zee te halen. Dat is enorm knap. Deze samenwerking past heel goed in onze doelstelling om bij te dragen aan een schone en duurzame wereld waarin niets onbenut blijft.”

The Ocean Cleanup en AVR benadrukken dat hun samenwerking zich concentreert op logistieke ondersteuning en onderzoek, en zeker niet gericht is op verbranding van het materiaal van The Ocean Cleanup.

Deze week werd ook al bekend dat The Ocean Cleanup en Van Werven het eerste plasticopvangsysteem van The Ocean Cleanup verwerken tot brillenkokers, die passen bij de zonnebril van het oceaanplastic.