Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 15 december 2020

Rova rondt aanleg zonnepark Bovenveld af

Het zonnepark Bovenveld op een oude stortplaats van Rova is af. In totaal zijn er 17.194 zonnepanelen geïnstalleerd.

Het zonnepark Bovenveld van Rova, gerealiseerd op een oude stortplaats.
Foto: Rova

Die panelen moeten voldoende hernieuwbare energie opleveren om jaarlijks ruim 1.850 huishoudens van elektriciteit te voorzien. Het werk aan het zonnepark begon in juli 2020 en is in november afgerond. Rova en installateur ProfiNRG hebben op 1 december een document ondertekend waarmee verklaard werd dat Zonnepark Bovenveld 100 procent op capaciteit is en alles naar behoren werkt. Het park ligt vlak bij het milieubrengstation Bovenveld van Rova.

Roger Beuting, algemeen directeur Rova, vertelt: “Ik ben erg trots op deze mijlpaal. Met de aanleg en ingebruikname van Zonnepark Bovenveld geven we een hele concrete invulling aan ons strategische doel om onze bedrijfsvoering verder te verduurzamen. Het contrast tussen de oude en nieuwe situatie op locatie is ook symbolisch te noemen: van lineaire stortplaats naar een duurzaam zonnepark."

De realisatie van het zonnepark was een uitdagende klus volgens Cees van de Werken, directeur bij ProfiNRG. “Omdat de panelen boven op een oude stortplaats liggen, moesten we een nieuwe verankeringsconstructie bedenken. We gebruiken nu een metalen voet die is voorzien van vier pinnen die – net als bij wortels – schuin de grond in gaan. Zo staan de panelen stevig en blijft het afdekfolie dat over het gestorte vuil ligt in tact, omdat we niet diep de grond in hoeven.” De panelen die op het grasland staan zijn op een hoge constructie geplaatst, zodat er ruimte onder blijft voor schapen om het gras te grazen.

Meer weten over N.V. ROVA Holding?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website