Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 22 januari 2021

AVR bestelt nieuwe stoomturbine

Met 'Turbine F' kan AVR Rozenburg vanaf volgend jaar meer energie halen uit restafval, gaat er minder energie verloren en neemt de CO2-voetafdruk af.

Een schematische weergave van Turbine F die AVR volgend jaar in gebruik wil nemen.
Foto: AVR

In 2018 startte voorbereiding al voor de komst van Turbine F. Inmiddels is de nieuwe turbine-installatie besteld en is de oude installatie gesloopt. Naar verwachting starten de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe turbine in mei 2021. Vanaf het eerste kwartaal van 2022 zal de nieuwe installatie dan lagedrukstoom en elektriciteit gaan leveren.

AVR kiest voor een nieuwe tegendrukturbine van Siemens die op volle kracht 22 Megawatt elektriciteit kan leveren. Tegelijkertijd blijft hij ook goed draaien bij 5 Megawatt terwijl er efficiënt lagedrukstoom wordt gemaakt. Hierdoor is AVR Rozenburg niet meer alleen afhankelijk van de bestaande turbines en kan ze voldoen aan de voorziene vraag voor processtoom en stadsverwarming.

De nieuwe turbine-installatie kan op maximaal vermogen 60.000 huishoudens voorzien van elektriciteit en tegelijkertijd aan 100.000 huishoudens warmte leveren.

Meer weten over AVR - Afvalverwerking BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen