Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 01 april 2021

PRN vernieuwt deelnemingsovereenkomst met gemeenten

De stichting Papier Recycling Nederland (PRN) heeft de deelnemersovereenkomst geactualiseerd voor alle gemeenten die zijn aangesloten bij het PRN-systeem.

De voornaamste wijziging in de vernieuwde overeenkomst betreft volgens PRN de aangescherpte kwaliteitscriteria uit het zesde Papiervezelconvenant, dat de gescheiden inzameling en recycling van huishoudelijk oud papier en karton waarborgt. Andere aanpassingen hebben betrekking op het actueel houden van de bepalingen en de harmonisatie van begrippen. Daarnaast werd geconstateerd dat de afspraken die de gemeenten hadden met PRN (voor grafisch papier) en Nedvang (voor de verpakkingen van papier en karton) niet meer op elkaar aansloten. Hierdoor dreigde een deel van het papier tussen beide systemen te vallen. Om dat te voorkomen heeft PRN in een bijlage bij de deelnemingsovereenkomst aangegeven hoe hiermee in de praktijk wordt omgegaan.

De looptijd van de deelnemingsovereenkomst is gelijk aan die van het Papiervezelconvenant: tot eind 2022 met stilzwijgende verlenging. De gemeenten die zijn aangesloten bij het PRN-systeem ontvangen deze week een brief van PRN, met het verzoek om de overeenkomst te tekenen.

Meer weten over Stichting Papier Recycling Nederland (PRN)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen