Categorie: Regels, toezicht en rechtspraak | Gepubliceerd: 06 april 2021

Verscherpt toezicht AEB opgeheven

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft het verscherpt toezicht op AEB dat drie jaar geleden werd ingesteld, opgeheven.

De installaties van AEB in Amsterdam.
Foto: AEB

In februari 2018 werd AEB onder verscherpt toezicht geplaatst door de omgevingsdienst. Aanleiding hiervoor was dat bij het Amsterdamse afval- en energiebedrijf de integriteit van installaties en het managementsysteem niet onder controle waren. Daardoor was er sprake van een potentieel verhoogd risico op een groot incident.

Volgens OD NZKG verzette AEB de afgelopen drie jaar veel werken om zaken technisch, organisatorisch en uitvoerend weer op orde te brengen. Inmiddels heeft de dienst er voldoende vertrouwen in dat de ingezette weg door het bedrijf wordt voortgezet. Er is dan ook geen reden om het verscherpt toezicht langer in stand te houden.

CEO van AEB Paul Dirix laat in een reactie weten dat hij blij is dat de omgevingsdienst ziet hoe hard er gewerkt is aan het oplossen van de problemen. “We zullen op deze basis verder bouwen en blijven ons de komende tijd inzetten om AEB nog veiliger te maken en het bedrijf verder te verbeteren. AEB is klaar voor verkoop en kan met een geschikte nieuwe eigenaar weer 'top of class' worden." 

OD NZKG voert dit jaar overigens nog wel een aantal extra controles uit om te borgen dat de ingezette verbeteringen door AEB worden voortgezet. 

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website