Categorie: transport & logistiek | Gepubliceerd: 20 april 2021

'Groot deel van goederentransport kan elektrisch'

Volgens Volvo Trucks is de tijd rijp voor een snelle toename van het aantal elektrische voertuigen in het zwaardere wegtransport.

Drie elektrische trucks van Volvo, geschikt voor het zwaardere werk.
Foto: Volvo

De truckfabrikant stelt dat in de nabije toekomst al bijna de helft van al vervoer in de EU met elektrische trucks kan worden uitgevoerd. Elektrische voertuigen kunnen namelijk een steeds breder scala aan transportbehoeften aan. Dat geldt in ieder geval voor haar eigen trucks.

Volvo Trucks meldt dat haar nieuwe range zware e-trucks een groter laadvermogen heeft, krachtigere aandrijflijnen en een actieradius tot 300 kilometer (bij een combinatiegewicht van 40 ton). Het elektrische productaanbod van Volvo Trucks kan hiermee ongeveer 45 procent van alle huidige transporten in Europa dekken.

Ambitieus doel

“Er zijn enorm veel mogelijkheden om het transport per truck in Europa elektrisch te laten verlopen en ook in andere delen van de wereld in de zeer nabije toekomst”, zegt Roger Alm, CEO van Volvo Trucks. “Om dit te bewijzen, hebben we het ambitieuze doel gesteld dat tegen 2030 de helft van onze omzet moet worden gerealiseerd door elektrische trucks. De drie nieuwe zware trucks die we nu introduceren, zijn een enorme stap in de richting van het bereiken van dit doel.”