Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 16 juli 2021

Samenwerking tussen Ikea en Het Goed

Woonwinkel Ikea en kringloopwinkel Het Goed willen gezamenlijk ervoor zorgen dat meer woonproducten worden hergebruikt.

Via Circular Hub verkoopt Ikea producten die als showmodel zijn gebruikt, beschadigingen hebben opgelopen of zijn geretourneerd. Deze producten worden indien nodig opgeknapt om ze in goede staat weer te kunnen verkopen. De Circular Hub beschikt echter over een beperkte ruimte. Producten waar geen plaats voor is, worden gedoneerd aan Het Goed om alsnog te worden hergebruikt.

Daarnaast komt op de site van de Ikea meubelinruilservice een doorverwijzing naar de gratis ophaalservice van Het Goed. Dit geldt met name voor oude Ikea-meubels die niet in aanmerking komen voor deze inruilservice.

Alberic Pater van Ikea: “De samenwerking met Het Goed versterkt onze ambitie om de levensduur van producten te verlengen. Zo hoeft er geen enkel product verloren te gaan.” Willem van Rijn van Het Goed: “Door deze samenwerking kunnen we onze impact verder vergroten. Als het gaat om hergebruik en meer oog voor circulaire economie, is er nog een hoop te winnen in de woonbranche.”

Meer samenwerking

Vorige maand liet Het Goed ook al weten samen te werken met Zeeman. Sinds 1 juni is het mogelijk om bij zes vestigingen van de winkelketen tweedehands kleding te kopen, die gesorteerd en geselecteerd is door Het Goed.

Gerelateerde artikelen