Categorie: publicaties | Gepubliceerd: 21 juli 2021

Aandeel gerecycled materiaal in papier en karton stijgt

In 2019 zijn er wereldwijd iets minder vezels geproduceerd uit oud papier en karton. Desondanks nam het percentage gerecyclede vezel in papier en karton wel met bijna 1 procentpunt toe.

In ruim de helft van het papier en karton zit gerecycled materiaal verwerkt, meldt de intenationale recyclingfederatie Bir.
Foto: eyetronic - Fotolia

Wereldwijd daalde de productie van gerecyclede vezels van iets meer dan 250 Mton in 2018 tot minder dan 244 Mton in 2019. De wereldwijde productie van papier en karton met gerecyclede vezels bleef echter stabiel op iets minder dan 211 miljoen ton. Het percentage gerecyclede vezel in papier en karton steeg van 50,27 procent naar 51,15 procent. Dat blijkt uit een analyse van statistieken over papier- en kartonrecycling van de internationale recyclingfederatie Bir.

Azië produceerde bijna de helft van al het papier en karton met gerecyclede vezels, niet in de laatste plaats vanwege de leidende rol van het continent als kartonproducent, terwijl Europa een terugwinningspercentage van gemiddeld bijna 55 procent behaalde. Ondanks de steeds strengere invoerbeperkingen bleef China in 2019 's werelds grootste importeur van gerecyclede vezels. Opvallend is echter dat Europa in 2019 meer teruggewonnen vezels naar India heeft verscheept dan naar China. Vietnam is één van de belangrijkste opkomende afzetmarkten voor de vezels.

De complete analyse van de Bir is voor leden gratis de downloaden op de website van de federatie.