Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 06 september 2021

Coca-Cola Nederland stopt (bijna) helemaal met virgin plastic

Coca-Cola stopt met het gebruik van nieuw plastic voor al haar flessen in Nederland.

De transitie naar recyclaat werd een jaar geleden al aangekondigd. Het frisdrankbedrijf startte met kleine plastic flesjes van 100 procent gerecycled plastic. Vanaf volgende week worden ook alle grote flessen van Coca-Cola van recyclaat gemaakt. Alleen voor doppen en etiketten wordt nog virgin plastic gebruikt, maar het bedrijf benadrukt dat deze wel 100 procent recyclebaar zijn. 

De overstap geldt voor de volledige portfolio van Coca-Cola, dus naast de cola ook bijvoorbeeld Sprite, Fanta en Fuze Tea. Alleen de kleine flesjes sap van Minute Maid vallen niet onder het nieuwe regime. Het gebruik van recyclaat zorgt volgens het bedrijf voor 42 procent minder CO2-uitstoot vergeleken met flessen van nieuw plastic. Daarnaast wordt jaarlijks 10 kton minder virgin plastic gebruikt. In 2040 wil Coca-Cola over de hele waardeketen klimaatneutraal zijn. 

“Duurzaamheid is een prioriteit voor ons bedrijf”, vertelt Jaap Wassink, VP & Country Director Coca-Cola Europacific Partners Nederland. “Als marktleider is het belangrijk om de juiste koers te varen en dat marktleiderschap ook te laten zien als het gaat om verduurzaming. De overstap naar 100 procent gerecycled plastic is voor ons een stevige, maar heel belangrijke investering, die we graag doen. We blijven werken aan het verminderen van onnodig plasticgebruik waar dat kan, aan duurzamer grondstoffengebruik en het recyclen van eigen afvalstromen.”