Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 28 september 2021

Cyclus treedt toe tot Midwaste

Midwaste verwelkomt Cyclus als nieuw lid. Het publieke inzamelbedrijf is het veertiende bedrijf dat zich aansluit bij de coöperatieve vereniging.

Cyclus is per 1 juni 2021 toegetreden tot Midwaste. De samenwerking was dan ook al volop in gang toen het lidmaatschap van het bedrijf op 9 september officieel werd bevestigd. Met de aansluiting van Cyclus, dat 183.945 huishoudens bedient in twaalf gemeenten, groeit het bereik van Midwaste tot ruim 3,5 miljoen inwoners in 70 Nederlandse gemeenten.

Als coöperatieve vereniging geeft Midwaste aangesloten afval- en reinigingsbedrijven gezamenlijke slagkracht om in de markt opereren, bijvoorbeeld bij het vermarkten van grondstoffen en de inkoop van inzamelmiddelen. De leden bepalen samen de strategie van de vereniging, maken plannen en voeren deze uit. Ze delen kennis, minimaliseren risico’s, optimaliseren hun logistiek en waarborgen een continue afzet met de hoogst mogelijke opbrengst. De vereniging werkt zonder winstoogmerk.

Bij Midwaste zijn naast Cyclus ook AVC, Avalex, gemeente Breda, Afvalstoffendienst ’s Hertogenbosch, Bat, Buha, Cure, Dar, Irado, Meerlanden, Omrin, gemeente Oss en Saver aangesloten. Cyclus is actief in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, Waddinxveen en Zuidplas.