Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 02 december 2021

Remondis genoodzaakt tarieven te verhogen

Klanten van Remondis Nederland krijgen per 1 januari 2022 te maken met gewijzigde tarieven. Tegelijkertijd biedt het bedrijf hen een vrijblijvende scan aan om te bepalen of er mogelijkheden zijn om afvalkosten te reduceren.

Remondis ziet zich genoodzaakt haar tarieven met ingang van volgend jaar te verhogen. Het bedrijf wijst daarvoor verschillende oorzaken aan. Zo stijgen de energiekosten van het bedrijf, met name voor diesel en gas. Door schaarste aan grondstoffen stijgen bovendien de kosten en levertijden voor materieel. Verder stijgen de loonkosten door de invoering van de nieuwe Cao Beroepsgoederenvervoer en is er sprake van een stijging van verzekeringspremies voor de locaties en installaties van het bedrijf. Volgens Remondis zijn het allemaal ontwikkelingen die direct invloed hebben op de tarieven voor de inzameling en verwerking van afvalstoffen.

Om klanten te helpen hun afvalkosten te drukken, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de dienstverlening, biedt Remondis hen vrijblijvend een scan aan om te bepalen of er mogelijkheden zijn om restafvalstromen te reduceren. Door de invoering van een CO2-heffing voor afvalenergiecentrales en de verhoging van de verbrandingsbelasting is het interessant om hier kritisch naar te kijken: afval verbranden wordt namelijk steeds prijziger, afval scheiden voordeliger.