Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 27 februari 2004

Personeel dik tevreden over van Gansewinkel

In een tevredenheidonderzoek onder medewerkers scoorde van Gansewinkel in 2003 gemiddeld een 8,4. Dat is een vol punt hoger dan gemiddeld in Nederland.

Dat concludeert het Amsterdamse onderzoeksbureau Effectory in de Nationale Tevredenheidsindex een benchmarkbron voor tevredenheidscijfers. Het hele jaar door voert Effectory tevredenheidsonderzoeken uit bij zeer uiteenlopende organisaties in zowel de profit als non-profitsector. In 2003 ontvingen circa 160.000 medewerkers van in totaal 214 bedrijven en organisaties een vragenlijst. Onder hen de 3.000 medewerkers van de Benelux-organisatie van van Gansewinkel. Bijna vijftig procent van deze groep retourneerde binnen drie weken de uitgebreide vragenlijst.
Van Gansewinkel scoort op aspecten als; collega's, arbeidsomstandigheden, werkzaamheden, leidinggevende, organisatie, ontwikkelingsmogelijkheden en beloning ruim hoger dan de Nationale Tevredenheidsindex. De cijfers zijn zo hoog dat van Gansewinkel in zijn geheel hoger scoort dan andere bedrijven in Nederland.
Volgens van Gansewinkel is een deel van het succes toe te schrijven aan het vijfsterrenbeleid. Al sinds de oprichting van de onderneming, in 1964, wordt veel aandacht besteed aan de onderscheidende bedrijfscultuur en het borgen ervan. Deze cultuur wordt gekenmerkt door zaken als Klantgerichtheid, Innovativiteit, Integriteit, Veiligheid en Vakmanschap. In het onderzoek zijn de bekendheid en interpretatie van deze elementen gemeten.
Na het bekend worden van de onderzoeksgegevens gaf bestuursvoorzitter Ruud Sondag aan “heel erg blij en trots te zijn, maar vooral te willen werken aan de verbetermogelijkheden die uit het onderzoek zijn gekomen”. Daarvoor is door iedere regio een actieplan opgesteld.
De Nationale Tevredenheidsindex is een benchmarkbron met gegevens over de tevredenheid van klanten en medewerkers. Iedere maand worden de scores aangevuld met recente onderzoeksresultaten. (zie ook www.tevredenheidsindex.nl).

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website