Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 09 maart 2004

Van Gansewinkel gaat afval over water vervoeren

Vanaf dit najaar zal Van Gansewinkel het afval van de vestiging Vlaardingen gaan afvoeren over water. Daarmee neemt het aantal verkeersbewegingen aanzienlijk af, een wens van de actiegroep "de Ganse Winkel Schoon".

Maandag 15 maart om 11.00 uur slaat wethouder H.C.J. Roijers, wethouder en loco-burgemeester van de Gemeente Vlaardingen, de eerste paal voor een aanlegsteiger bij van Gansewinkel in Vlaardingen. Door de bouw van een aanlegsteiger kan naar verwachting vanaf dit najaar afval ook via het water afgevoers worden. Dat bespaart op jaarbasis ongeveer 2000 vrachtwagenritten.
Van Gansewinkel heeft zich in 2001 gevestigd in de Gemeente Vlaardingen. De actiegroep “de Ganse Winkel Schoon” heeft zich destijds verzet tegen de komst van het bedrijf, omdat zij vreesden voor een enorme groei van het aantal verkeersbewegingen op de Vlaardingse ring. Samen met de actiegroep en de gemeente is de afgelopen jaren gekeken op welke manier het aantal verkeersbewegingen gereduceerd kan worden.

75 duizend ton

Regiodirecteur Egbert Vennik van Van Gansewinkel over de nieuw te bouwen steiger: “Door de bouw van deze aanlegsteiger worden wij in staat gesteld om meerdere afvalstromen over het water te kunnen gaan afvoeren. Denk daarbij aan bouw- en sloopafval, hout en glas. Op jaarbasis zal het gaan om ongeveer 75.000 ton afval dat over het water afgevoerd gaat worden. Dit komt overeen met circa 12,5 miljoen wegton kilometers.”

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website