Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 17 maart 2004

Leden MKB Amsterdam krijgen afval-audit van SITA

SITA Recycling Services en MKB Amsterdam gaan samenwerken om ondernemers milieubewuster te maken en de regionale economie te stimuleren.

De samenwerkingsovereenkomst die wordt bekrachtigd met de gezamenlijke adoptie van zebra Zohra in Artis. Belangrijke peilers van de samenwerking zijn het bewuster werken aan afvalpreventie, het terugdringen van afvalproductie en het delen van kennis over de mogelijkheden van (her)gebruik en recycling van afval door meer scheiding aan de bron. Daarnaast gaan ze gezamenlijk werken aan het stimuleren van de regionale economie.
Volgens Eise van der Sluis, directeur MKB-Amsterdam denkt met de samenwerking concreet invulling te geven aan het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen "SITA en MKB Nederland hebben gelijke waarden: de samenleving staat bij ons centraal. SITA heeft expertise p het gebied van afvalmanagement en MKB-Amsterdam heeft kennis op het gebied van duurzaam ondernemerschap."
De samenwerking heeft ook een economisch voordeel. Ton van der Giessen,directeur SITA Recycling Services : "Een belangrijk onderdeel van onze samenwerking is het stappenplan dat begint met een afval-audit die we gaan uitvoeren bij de leden van MKB Amsterdam. Advies en maatwerkoplossingen omtrent afvalpreventie, -reductie, -scheiding en -inzameling, zal resulteren in kostenbesparingen. Tegelijkertijd zullen we hiermee een bijdrage leveren aan een verminderde belasting van het milieu."

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website