Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 01 april 2004

SITA automatiseert opnieuw een divisie met Qurius

SITA Papier en Kunststof Recycling (SPKR) gaat de operationele activiteiten en financiële administratie ondersteunen met Microsoft Business Solutions-Navision in combinatie met de Qurius branchespecifieke oplossing Q-WMR (Waste Management & Recycling).

SPKR, een divisie van SITA Nederland, zamelt papier en kunststoffen in en verwerkt deze tot volwaardige grondstoffen voor onder andere de papierindustrie en de automobielbranche. Door de nieuwe geïntegreerde oplossing worden de logistieke, administratieve, verwerkings-, order- en factureringsprocessen sterk gestroomlijnd.

Dit project volgt op een eerdere Navision-implementatie door Qurius, namelijk bij SITA Transport. Hierbij koos het bedrijf voor aanvulling met de logistieke brancheoplossing van Qurius, Q-TMS. "Nadat we besloten hadden ook de processen van SPKR te stroomlijnen met Navision, was de keuze voor Qurius simpel", zegt Bart Graafstal, manager IT applicaties bij SITA. "Qurius is als geen ander thuis in de milieubranche en levert als enige specialist in Nederland alle functionaliteit die wij nodig hebben. Zo biedt Q-WMR bijvoorbeeld standaardfaciliteiten voor weegbrugintegratie, massabalans, verhuur, productie, transportplanning, uitvoering en projecten. Op basis van het nieuwe platform kunnen we efficiënter en sneller opereren, en goed inspelen op de marktontwikkelingen. En dat is essentieel voor alle partijen die actief zijn in de milieubranche."

SPKR richt zich op het bewerken en vermarkten van papier en kunststoffen via een landelijk inzamelnetwerk. Vanuit vier verwerkingslocaties coördineert SPKR de bewerking en recycling van alle mogelijke soorten papier en kunststoffen die te gebruiken zijn als grondstof voor de papier- of kunststofindustrie. Daarbij richt het bedrijf zich in toenemende mate op 'win-win'-concepten, zoals 'MonoFolie'. Dit is een maatwerkoplossing om bedrijven op een milieuvriendelijke, innovatieve manier van folies af te helpen, tegen de laagst mogelijke kosten. SPKR gaat de Qurius-oplossing onder meer inzetten om de handelsactiviteiten en dienstverlening aan klanten verder te kunnen uitbreiden. Deze innovatie sluit aan bij het streven van SITA om steeds betere oplossingen voor het (her)gebruik van afval te ontwikkelen.

Qurius heeft op basis van uitgebreide ervaring en expertise in de milieubranche de module Q-WMR ontwikkeld. Deze volledig geïntegreerde oplossing voor afvalproducenten, inzamelaars, afvalbedrijven, recyclagebedrijven en verbrandingsinstallaties dekt alle deelgebieden van dergelijke bedrijven af in één database. Zo biedt de oplossing weegbrugintegratie, massabalans, verhuur, productie en transportplanning en -uitvoering. Zaken die, vooral gezien de strenge veiligheidsvoorschriften op milieugebied, van essentieel belang zijn voor klanten die zich bezig houden met afvalverwerking en recycling. Het systeem kan volledig worden aangepast aan de specifieke bedrijfsprocessen en wordt opgebouwd uit voor de bedrijfsvoering benodigde modules. Gebruikers betalen hierdoor alleen voor de functionaliteit die ze daadwerkelijk inzetten.

"Qurius heeft een groot aantal aansprekende klanten in de milieubranche", zegt Jurgen Heinis, Manager Business Unit Milieu bij Qurius. "De afvalsector bevindt zich middenin een ingrijpende transitieperiode van verdere professionalisering, technologische ontwikkeling, focus op milieuresultaten en internationalisering. Daarnaast worden afvalstoffen steeds meer als grondstoffen beschouwd, een ontwikkeling waarop Q-WMR goed aansluit. In deze concurrerende omgeving is Nederland gebaat bij het uitbouwen van onze hoogwaardige verwerkingsinfrastructuur en bij verdere professionalisering van vooraanstaande partijen als SITA, die in staat zijn steeds nieuwe oplossingen voor verwerking en (her)gebruik van afval te introduceren."

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website