Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 10 februari 2005

VAR ontvangt RHP-certificaat voor gft-compost

De VAR mag als eerste composteerbedrijf in Nederland gft-compost leveren met het RHP-certificaat.

Het RHP-keurmerk (Regeling Handels Potgronden) is erkend door de Raad voor Accredatie en wordt onder meer toegekend aan producenten van veenproducten, grondstoffen, potgrondsamenstellingen en substraten.
VAR gaat gft-compost met RHP-consumer keurmerk leveren aan de verpakkingsindustrie voor bodemverbeterende producten. Deze industrie levert RHP-potgrond aan bijvoorbeeld tuincentra en supermarktketens. De compost wordt als grondstof voor de potgrond gebruikt en in toenemende mate als veenvervangend product. RHP-potgrond mag maximaal 20% compost bevatten.
Om in aanmerking te komen voor het RHP-keurmerk heeft VAR geïnvesteerd in het aanpassen van het innamebeleid en de procesvoering. Ook zijn de benodigde procedures geïmplementeerd en vastgelegd en voldoet het gft-compost aan de strenge product- en kwaliteitseisen van stichting RHP.

Nieuwe markten

Met de RHP-certificering opent VAR de deuren naar nieuwe afzetmarkten en voldoet zij aan haar streven om recyclingproducten af te zetten in een zo hoogwaardig mogelijke markt. Het bedrijf is ruim een jaar bezig geweest met de certificering.
Het gft-compost van VAR had al eerder het RAG-keurmerk voor aanvulgronden en bodemverbeterende materialen. Inmiddels maakt RAG onderdeel uit van stichting RHP.

Meer informatie
Stichting RHP

Meer weten over VAR, Veluwse Afval Recycling?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline