Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 24 oktober 2005

Van Happen over op Q-WMR

Van Happen Containers uit Zuid-Nederland, gaat zijn bedrijfsprocessen stroomlijnen met een integraal automatiseringssysteem.

Het bedrijf heeft Q-WMR (Waste Management & Recycling), de op Microsoft-Navision gebaseerde milieuoplossing van Qurius, geselecteerd om de gebruikte deelsystemen te vervangen. “Als vertrekpunt van onze activiteiten dienen de strenge veiligheids- en milieuvoorschriften die in onze branche gelden. Daarbij proberen we de lat voor efficiëntie, kwaliteit en klantgerichtheid steeds hoger te leggen. Gezien de dynamiek van onze werkomgeving is integrale automatisering daartoe een verstandige stap. Door het bundelen van informatie en stroomlijnen van processen kunnen we een hoger efficiëntie- en samenwerkingsniveau bereiken. Ook biedt de combinatie Navision/Q-WMR ons een flexibele, sterke basis voor verdere verbetering en groei. Zo kunnen we in de toekomst bijvoorbeeld gemakkelijk functionaliteit voor 'customer relationship management' bijschakelen”, aldus Joost Braam, bedrijfsleider bij Van Happen Containers.
Van Happen gaat met Q-WMR activiteiten als afvalstof- en ASN-beheer, afvoerplanning en -orders, facturatie en creditfacturatie, contracten, inzamelplanning, locatie- en voorraadbeheer, massabalans, melden, onbemand wegen, orderregistratie levering en inzameling, stamgegevens, verhuur, verhuurplanning, en wegen, boeken ontvangsten en afvoer ondersteunen. De voordelen van bedrijfsbrede automatisering zijn evident: voorkoming van dubbel werk, klanten beter kunnen informeren en goed zicht op de gehele operatie. De nieuwe oplossing is naar verwachting over een half jaar 'live'.

Van Happen Containers

Van Happen Containers is een toonaangevende inzamelaar van afval in Zuid-Nederland. Naast verhuur, verkoop, reparaties en onderhoud van opslag- en kantoorcontainers stelt Van Happen containers ter beschikking voor het inzamelen van bouw-, sloop- en bedrijfsafval. Vervolgens voorziet Van Happen Containers in milieuvriendelijk vervoer. Dit doet het bedrijf ook voor bulk en zware, moeilijk te laden en lossen goederen, zoals aggregaten, glasblokken en steigermateriaal. Van Happen Containers is met 160 medewerkers gevestigd in Son. Meer informatie is beschikbaar via www.vanhappencontainers.nl.

Qurius

Qurius biedt geïntegreerde branchespecifieke bedrijfsinformatiesystemen voor de marktsegmenten afvalmanagement & recycling, food/pharma/chemie, groothandel, ICT, logistiek & retail, onderwijs, productie/ETO, sierteelt, verhuur, zakelijke dienstverlening en zorg. Met zusterbedrijven Magnus (business-, IT- en SAP-consulting), Qurius IS (bedrijfskritische infrastructuren en hosting) en Qurius ETX (ontwikkeling van maatwerksoftware) kan Qurius klanten alle benodigde deskundigheid, producten en diensten bieden voor bedrijfsbrede automatisering. Qurius is onderdeel van de beursgenoteerde Magnus Holding. Voor meer informatie: www.qurius.nl.

Meer weten over Van Happen Containers?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website