Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 04 november 2005

Drie nieuwe wagens voor ZRD

De ZRD heeft drie nieuwe voertuigen. Twee zijladerds en een inzamelwagen voor het buitengebied waarmee rest- als gft-afval tegelijk en gescheiden wordt ingezameld. Door de aanschaf kan aanzienlijk efficienter worden ingezameld.

De inzamelwagen die in het buitengebied zal worden ingezet is voor Zeeland uniek. De wagen heeft niet een grijparm en kan in één arbeidsgang gft- en restafval gescheiden inzamelen. De wagen heeft een laadvolume van totaal 29 m3 dat is verdeeld in twee compartimenten. Daardoor hoeft de ZRD per jaar 26 maal minder door het buitengebied te rijden. De voertuigen hebben een opbouw van Haller en gebruiken afzetcontainers van Translift. Garage Verbrugge uit Terneuzen heeft de chassis geleverd.

ZRD

De Zeeuwse ReinigingsDienst verzorgt de inzameling van huishoudelijk afval in de gemeenten Sluis, Hulst, Reimerswaal, Noord-Beveland en Tholen. Daarnaast exploiteert de ZRD in alle Zeeuwse gemeenten een milieustraat.
Onder de naam Natuur&Zo levert de dienst een bijdrage aan natuur- en milieueducatie in Zeeuws-Vlaanderen. De ZRD is onderdeel van DELTA.

Meer weten over Haller Benelux bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over VDL Translift bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website