Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 20 februari 2008

Scherpenzeel sluit oudpapiercontract met Universiteit Utrecht

750 ton oud papier per jaar mag Scherpenzeel op de Universiteit Utrecht inzamelen. Na een Europese aanbesteding kwam er toch een lokaal partnerschap.

Per maart 2008 zal Scherpenzeel al het papier, karton en vertrouwelijk papier van de Universiteit Utrecht ophalen en vernietigen. Het bedrijf werd gekozen na de Europese aanbesteding bedrijfsafval van de universiteit. Het Utrechtse Scherpenzeel was een van de zes bedrijven die een definitieve offerte mochten indienen en heeft nu het contract gekregen, met een looptijd van drie jaar.
400 papiercontainers per week zal Scherpenzeel legen, op de universiteitscomplexen op de Uithof en in de binnenstad. Dat telt op jaarbasis op tot ongeveer 750 ton oud papier (vergelijkbaar met een dertigtal 40-foot zeecontainers).
Het niet-vertrouwelijke papier en karton wordt verwerkt tot een grondstof die geschikt is voor het maken van nieuw papier. Het vertrouwelijke papier gaat in speciale inzamelbakken en wordt versnipperd tot postzegelformaat, in een beveiligde fabriek, waarna het eveneens voor hergebruik geschikt is.
Jan van der Roest, commercieel directeur Scherpenzeel bv zegt: "Wij zijn er trots op dat wij de Universiteit Utrecht tot klant hebben gekregen. Als Utrechts bedrijf was dit voor ons een prestige zaak. Echter, wij hebben ons net als ieder ander bedrijf op de Europese aanbesteding Bedrijfsafval/Papier&Karton moeten inschrijven, zoals gebruikelijk bij de overheid. Daar komt nog heel wat bij kijken. De universiteit heeft ons uiteindelijk de opdracht verleend omdat wij de beste prijs-kwaliteit verhouding boden. Wij gaan met veel plezier voor deze klant aan de slag."
Ing. Frank Kooiman, coördinator afvalbeheer van het facilitair bedrijf van de universiteit, vertelt: "De procedure omvatte veel voorwaarden en criteria. Scherpenzeel biedt, onder andere, een uitmuntende dienstverlening, een redelijke prijs en speelde het beste in op onze eisen en wensen omtrent duurzaamheid en communicatie. Wij hebben gecontracteerd dat zij ons papierafval op milieuverantwoorde en veilige wijze zullen afvoeren. De Universiteit Utrecht heeft duurzaamheid en milieuzorg hoog in het vaandel. In dit kader passen zij goed bij ons. Daarnaast komt het goed uit dat het bedrijf in de regio gevestigd is."
Scherpenzeel is gespecialiseerd in de vernietiging en recycling van papierafval, (digitale) informatiedragers en andere producten. Naast papier vernietigt het bedrijf ook allerlei andere soorten producten zoals computermateriaal, kabels, kleding en promotiematerialen. De onderneming opereert op landelijke vanuit een vestiging in Amsterdam en twee vestigingen in Utrecht, waarvan de vestiging in Leidsche Rijn zich helemaal toelegt op vertrouwelijke vernietiging.

Meer weten over Veolia Papier & Plastics Recycling Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website