Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 26 maart 2008

Preventpack zet cases verpakkingsreductie online

Bedenkers van een preventieaanpak in de verpakkingsbranche kunnen hun voorbeeld op de vernieuwde website van Preventpack voor anderen beschikbaar stellen.

Preventpack, met bijhorende website, werd vier jaar geleden gelanceerd in het kader van de preventie van verpakkingen en verpakkingsafval. De website is onlangs helemaal vernieuwd: er zijn diverse voorbeelden en artikelen te vinden over preventie.

Online
Op de website kan men voorbeelden vinden en indienen van diverse preventievoorbeelden. In de zoekmachine vult men de naam van het bedrijf, productcategorie en preventietoepassing. Vervolgens rolt er een preventievoorbeeld uit. Verder kunnen via de geactualiseerde site diverse publicaties gedownload worden, zoals preventiemappen. Ook kan men zich abonneren op de digitale nieuwsbrief. De site biedt nog andere preventievoorbeelden aan en geeft informatie over het wettelijk kader en de verplichtingen voor de ondernemingen.

Doelgroep en deelnemers
Preventie van (verpakkings)afval is interessant voor ondernemingen om competitief te blijven in de markt. Partners van Preventpack zijn: Interregionale Verpakkingscommissie (gewestelijke overheden), FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, gemeenschappelijk Platform 'Verpakking en Verpakkingsafval', Fost Plus en VAL-I-PAC.

Meer weten over Fost Plus?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website