Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 08 april 2008

Ook Sita aan de slag in Provinciehuis Noord-Brabant

Sita heeft een vijfjarig contract afgesloten met de provincie Noord-Brabant voor de afvoer en verwerking van het afval uit het Provinciehuis.

Dat de afvalmarkt een verdringingsmarkt is zullen de 1.500 kantoormedewerkers van het provinciehuis binnenkort aan den lijve ervaren. Bracht AVR-Van Gansewinkel onlangs haar gunning van de opdracht voor het gescheiden inzamelen van het afval in het nieuws, Sita volgt nu ook. De provincie had namelijk de inzameling en verwijdering van het afval aanbesteed in twee percelen; het ene won Sita en het ander AVR-Van Gansewinkel.
De verschillende soorten afval worden door Sita bij het provinciehuis Noord-Brabant gescheiden ingezameld. Van daaruit wordt door Sita het gescheiden afval afgevoerd, gerecycled en verwerkt. Papier en karton worden weer grondstof voor de papierindustrie. Kunststof flesjes worden onder meer gebruikt in fleecevesten of voor de productie van nieuwe flesjes. Voedingsresten worden gecomposteerd en het restafval wordt verbrand met opwekking van energie (ReEnergie).

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website