Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 25 april 2008

Twente Milieu kijkt terug op goed jaar

De omzet van Twente Milieu steeg in 2007 naar 23,2 miljoen euro en het bedrijfsresultaat naar 1,2 miljoen euro. Het Twentse bedrijf kan daardoor terugkijken op het succesvolste jaar sinds de historie.

De tarieven voor de gemeenten voor het schoonhouden van de openbare ruimte en voor de inzameling van het huishoudelijk afval werden verlaagd met totaal voor ongeveer 1 miljoen euro. Daarnaast werd op de kosten van de Enschedese afvalbrengpunten 0,4 miljoen euro bespaard, voornamelijk door logistieke verbeteringen naast een beperkte reductie van de openingstijden. De gemiddelde kosten voor de 170.000 huishoudens waar Twente Milieu het afval ophaalt, daalden hierdoor met acht euro.
Het aantal medewerkers in vaste dienst groeide van 192 naar 196. Daarnaast waren er dertien medewerkers gedetacheerd bij Twente Milieu vanuit de sociale werkplaatsen DCW, Topcraft, Convince, Soweco, Werkplein, Fitis/SWB en Niendure. Dagelijks werkten er gemiddeld ongeveer vijftig uitzendkrachten in de onderneming. Geprobeerd wordt meer werkplekken door instroom vanuit WWB/WSW/WW te laten invullen. Het ziekteverzuim daalde flink van 7,7 procent in 2006 naar 5,8 procent in 2007.
De hoeveelheid ingezameld huishoudelijk afval steeg licht van 204.324 ton naar 204.648 ton. Er was een sterke daling in Oldenzaal als gevolg van het openen van het nieuwe afvalbrengpunt (van 23.393 naar 19.746 ton) terwijl in andere gemeenten de ingezamelde hoeveelheden steeg. Uit sorteeranalyses blijkt dat nog steeds veel waardevolle grondstoffen in het restafval zitten. Twente Milieu zet er op in om samen met de gemeenten maatregelen te nemen om dit te verminderen.

Meer weten over Twente Milieu NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website