Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 722 items gevonden.

Sorteren op  

Recycling windmolenwieken biedt kansen

windmill-932125_1280.jpg

Het recyclen van de wieken van oude windmolens biedt kansen - mits de wieken versterkt zijn met koolstofvezels. De business case voor wieken met glasvezels is zwak.

Van Veldhoven zoekt oplossing voor ophopend plastic

stientje-van-veldhoven-1.jpg

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat zoekt naar afnemers voor versnipperd plastic. Recyclers komen er door de coronacrisis nog maar moeilijk vanaf.

'Plasticrecyclers stoppen productie'

Fotolia_187739349_S.jpg

Door de kelderende vraag naar recyclaat door de coronacrisis sluit een deel van de Europese plasticrecyclingsector tijdelijk de deuren.

Groningse subsidie voor recycling gietijzergrit

cashbox-1642989_1280.jpg

Een schildersbedrijf uit Hoogezand krijgt 33.000 euro subsidie voor een machine waarmee gietijzergrit hergebruikt wordt.

Eerste 'gerecyclede fietspad' in Twente geopend

Duurzaam fietspad_LR.JPG

In Twente is een fietspad geopend dat gemaakt is van Ecofalt, gerecyclede puinmaterialen en bodemas.

Meer oog voor chemische recycling

P109_ChemCycling.jpg

Voor de recycling van afvalplastic wordt tot nu toe voornamelijk ingezet op mechanische verwerking. Dat kan niet altijd en dan komt chemische recycling in beeld. Chemische recycling staat nog in de kinderschoenen. Bovendien is de ene techniek de andere niet.

Weee Nederland zet zich af tegen 'monopolie' stichting Open

BHS 6002946885 - 3164.JPG

Weee Nederland pleit voor meer samenwerking tussen producentencollectieven voor AEEA. De nieuwe Stichting Open is volgens de organisatie eerder een nieuwe monopolist, wat niet bij zal dragen aan het behalen van de doelstellingen.

Milieubesparing bij hergebruik IT-apparatuur in beeld

keyboard.jpg

Het Zweedse bedrijf Inrego heeft samen met IVL Miljöinstitutet een nieuwe databasemodel ontwikkeld om de milieubesparing te berekenen bij het hergebruik van IT-apparatuur.

Stichting Open pleit voor afgifteplicht AEEA

Kleurkader - Kleine elektrische apparaten - Scherm.png

Stichting Open, die de regie voor producentenverantwoordelijkheid voor AEEA op zich wil nemen, vraagt de overheid te zorgen voor extra maatregelen voor recycling.

“Verliezen kringloopwinkels niet in jaar weer goed te maken”

BKN kringloopwinkel.jpg

Voor kringloopwinkels zou het dit jaar al een hele uitdaging worden om geen rode cijfers te schrijven, ook zonder corona. Met de dalende omzetten als gevolg van de coronacrisis worden de problemen voor de winkels echter nog veel groter, vreest Leonie Reinders, directeur van hun branchevereniging BKN.

Mondkapjes herbruikbaar na generiek sterilisatieproces

Fotolia_109605508_S.jpg

GreenCycl heeft een sterilisatieproces ontwikkeld waardoor mondkapjes tot vijfmaal herbruikbaar zijn. Dat is erg welkom nu er een run is ontstaan op veilige beschermingsmiddelen.

'Veel meer kunststof verpakkingsmateriaal herbruikbaar'

Mix plastic bij Attero foto Gobu.jpg

Van de 477 kton kunststofverpakkingsmateriaal die jaarlijks op de markt komt in Nederland, belandt 200 kton in een afvalverbrandingsinstallatie. Uit vijftien pilots van het project Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof blijkt dat dit niet nodig is.

Feve benadrukt belang glasproductie

recycling1_Feve.jpg

De productie van verpakkingsglas is belangrijk om mensen te voorzien van eten, drinken en medicijnen - zeker nu.

AKB.nl en Amefa gestart met circulair programma voor bestek

BiodegradablePlasticUtensils1.jpg

Een jaar na de introductie van het concept voor de recycling van bestek zijn AKB.nl en Amefa gestart met de uitvoering.

Aanbod secundair bouwmateriaal te laag

Fotolia_122737932_S.jpg

Het aanbod van secundair materiaal uit sloop van woningen en overige gebouwen is niet voldoende om in de vraag voor nieuwe gebouwen te voorzien.

Gerecyclede polymeren: kwaliteit stijgt, aanbod daalt

Fotolia_125460495_S.jpg

De kwaliteit van de gerecyclede polymeren in Europa stijgt, maar de beschikbaarheid neemt af. Alleen polystyreen (PS) en petplastic laten op beide vlakken een groei zien.

Composteerbare koffiebekers Rijk worden verbrand

coffetogo-50734_1280.jpg

Alle goede bedoelingen ten spijt blijken de composteerbare koffiebekers die de Rijksoverheid gebruikt toch gewoon verbrand te worden.

Consortium wil plasticfolies hoogwaardig hergebruiken

Baal met plastic folies en verpakkingen.JPG

Attero, Oerlemans Packaging, Sphere, Lankhorst Engineered Products en het Polymer Science Park (PSP) doen onderzoek naar het hoogwaardig hergebruik van LDPE uit huishoudelijke stromen.

Waterschap vraagt om soepelere regels maaiselgebruik

krinkels.jpg

Waterschap Brabantse Delta vraagt het ministerie van Infrastructuur en Waterschap om de regels voor het gebruik van maaisel van oevers, bermen en natuurgebieden te versoepelen.

MVO: 'Breng frituurvet voor recycling naar inzamelpunten'

Fotolia_106186729_S.jpg

Meer dan 50 procent van het frituurvet dat Nederlandse huishoudens gebruiken, wordt weggegooid bij het restafval of in het riool. Dat is zonde, vindt ketenorganisatie MVO.

722 Results  │1  2  3  4  7  14  37  │    Volgende