Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 1996 items gevonden.

Sorteren op  

PvdD bezorgd over inzameling Rotterdams medicijnafval

medications-342462_1280.jpg

De Partij voor de Dieren in Rotterdam vreest dat medicijnafval zich bij Rotterdammers thuis ophoopt, omdat zij niet weten hoe ze er op een veilige en correcte manier afstand van kunnen doen.

Huishoudens hamsteren AEEA

Fotolia_166045448_S.jpg

De helft van de Britse huishoudens heeft tenminste één oud elektrisch apparaat in huis, dat gerecycled zou kunnen worden.

Aanvalsplan moet kwaliteit gft en textiel verbeteren

Fotolia_91476812_S.jpg

Om de kwaliteit van de deelstromen gft en textiel te verbeteren, moeten deze deelstromen beter worden ingezameld in Nederland. Een zogenoemd aanvalsplan dat door Rijkswaterstaat is opgezet in samenwerking met de Vereniging Afvalbedrijven (VA) en de NVRD moet dit gaan bewerkstelligen.

Middelburg stelt diftar een jaartje uit

Fotolia_109605508_S.jpg

Het college van B en W van Middelburg wil de invoering van diftar met een jaar uitstellen. Het blijkt te riskant de invoering in eigen beheer te realiseren.

BDE wil borg op batterijen

Fotolia_35362033_S.jpg

Met een verplichte borg op lithiumbatterijen wil de Duitse brancheorganisatie BDE het brandrisico in vuilniswagens en sorteersystemen effectiever bestrijden.

Problemen met lediging nieuwe afvalcontainers Wijchen

Dar_logo_groen.JPG

De gemeente Wijchen heeft een nieuw type afvalcontainer uitgegeven, dat niet door Dar kan worden geledigd. De lokale VVD-fractie vraagt het college om opheldering.

Inzet buizerd niet voldoende voor schone binnenstad

IMG_5931.JPG

Op woensdag - afvalinzameldag - vliegt er een woestijnbuizerd rond in de binnenstad van Delft. De roofvogel verjaagt meeuwen, om te voorkomen dat die vuilniszakken openritsen. Inwoners hebben echter ook een verantwoordelijkheid voor een schone stad.

Barneveld al boven Vangdoelstelling in 2018

garbage-can-231875_1920.jpg

In vier jaar tijd wist de gemeente Barneveld de afvalscheiding op te krikken van 59 procent naar 76 procent. De hoeveelheid restafval daalde in diezelfde periode met 41 procent. Wel vielen de kostenbesparingen wat tegen.

Saver opent poorten Grondstoffencentrum

logo_saver.jpg

Op het nieuwe Grondstoffencentrum van Saver kunnen binnenkort meer dan 25 grondstoffen gescheiden aangeboden worden om vervolgens te worden gerecycled.

Inzameling e-waste blijft achter

Fotolia_164516784_S.jpg

Als niet iedereen in Nederland een grote extra inspanning levert om meer e-waste in te zamelen, is een nieuw maatschappelijk probleem in de maak. Dat stelt Heel Holland Recyclet, een gezamenlijk initiatief van partijen betrokken bij de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Flinke daling restafval in Losser door diftar

garbage-can-231875_1920.jpg

Ruim een jaar na de invoering van diftar in Losser, constateert de gemeente een significantie daling van de hoeveelheid restafval.

"Het denken over textielinzameling moet rigoureus anders"

folded-443509_1920.jpg

De Vereniging Herwinning Textiel (VHT) stuurt een brandbrief naar staatssecretaris Stientje van Veldhoven en de VNG over de afnemende kwaliteit van textiel. Hierdoor is het verdienmodel van hergebruik van draagbare kleding steeds vaker onmogelijk.

Nieuwe Rotterdamse afvalcontainers hebben materialenpaspoort

RJF_GEM_Opening Circulaire Loods 018.jpg

De nieuwe ondergrondse afvalcontainers die vanaf begin 2020 onder meer in de Rotterdamse straten zichtbaar zullen zijn, beschikken over een materialenpaspoort.

Diftar en omgekeerd inzamelen van tafel in Teylingen

dreamstime_17742999.jpg

De gemeenteraad van Teylingen heeft het voorstel van het lokale college om diftar en omgekeerd inzamelen in te voeren getorpedeerd met een amendement dat bijna unaniem is aagenomen.

'Iedere historische binnenstad kent probleem Negen Straatjes'

Brug_24_in_de_Hartenstraat_over_de_Herengracht_foto_2.jpg

Eind augustus maakt gemeente Amsterdam bekend welke partij gaat zorgen voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk en bedrijfsafval in de Negen Straatjes. “We verwachten dat er regelgeving komt om de problematiek in historische binnensteden op te lossen.”

Discussie over proef in Negen Straatjes

Brug_24_in_de_Hartenstraat_over_de_Herengracht_foto_2.jpg

Vanaf oktober 2019 start de gemeente Amsterdam met een proef om in de Negen Straatjes voor een periode van vijf jaar huishoudelijk en bedrijfsafval gezamenlijk te laten ophalen. Onderzoeker Simon de Rijke van Hogeschool van Amsterdam is enthousiast. Vereniging Afvalbedrijven toont zich kritisch, met name over de tijdelijke wetswijziging.

Gemeenteraad Teylingen wil nieuw afvalplan afdwingen

garbage-can-231869_1280.jpg

Als het aan de gemeenteraad van Teylingen ligt, wordt in de gemeente geen diftar met omgekeerd inzamelen ingevoerd.

Zeist gestart met inzameling luiers en incontinentiemateriaal

luier in afvalemmer.jpg

De gemeente Zeist is begonnen met de gescheiden inzameling van luiers, billendoekjes en incontinentiemateriaal.

Avri-gemeenten krijgen keuze bij luierinzameling

Fotolia_111551929_S.jpg

Avri zoekt naar manieren om bij de acht aangesloten gemeenten meer maatwerk te bieden. Als eerste stap mogen ze zelf bepalen of en hoe zij incontinentiemateriaal en luiers laten inzamelen.

Nieuw inzamelprogramma voor Stichting Aap

Fotolia_81333179_S.jpg

Stichting Aap lanceert een nieuw inzamelprogramma, met meer stromen en een nieuwe inzamelpartner.