Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 2306 items gevonden.

Sorteren op  

Wethouder overleeft motie van wantrouwen om afvalinzameling

800px-Westland_municipality_flag.png

De gemeenteraad van Westland heeft een motie van afkeuring tegen het college van Westland om het afvaldossier verworpen. Ook een motie van wantrouwen tegen de verantwoordelijk wethouder kreeg geen meerderheid in de raad.

Nijmegen heeft te weinig inzicht in kwaliteit afval

123447822_s.jpg

Nijmegen doet het weliswaar goed op het gebied van afvalscheiding, maar de kwaliteit van de ingezamelde stromen laat te wensen over. Daardoor wordt alsnog veel afval verbrand.

Almere: raad en college tegenover elkaar over afvalscheiding

118899858_s.jpg

In Almere wil het college van B en W bronscheiding behouden. In de raad tekent zich echter een meerderheid af voor nascheiding.

'Afvalstoffenheffing Amsterdam niet één op één te vergelijken'

IMG_5931.JPG

Van de vier grote steden heeft Amsterdam de hoogste afvalstoffenheffing. Verdienen inwoners dan ook niet een hoge kwaliteit afvalservice in de stad? Dat vraagt de lokale afdeling van de Partij voor de Dieren zich af.

Maastrichtse luiers gaan richting Nijmegen

102841002_m.jpg

Inwoners van Maastricht kunnen vanaf 1 oktober babyluiers en incontinentiemateriaal deponeren in speciale containers.

'Milieustraatbezoek op afspraak goed voor inwoners én gemeente'

apeldoorn-drukte01.jpg

Inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen voortaan alleen nog op afspraak de milieustraat bezoeken. De tijdelijke maatregel in verband met de coronacrisis bevalt namelijk prima.

Extra vergadering over 'ongunstige' afvalcontracten Westland

800px-Westland_municipality_flag.png

De gemeenteraadsfractie Westland Verstandig wil een extra raadsvergadering over afvalovereenkomsten van de gemeente. Oorzaak van de sterk gestegen afvalstoffenheffing zouden ongunstige contracten zijn.

Rova wil inzicht in circulaire prestaties vergroten

Rova wil meer zicht krijgen op wat verderop in de keten gebeurt met de afvalstromen die zij inzamelt. Want welke circulaire prestatie leveren de aangesloten gemeenten nu eigenlijk en aan welke knoppen kan met elkaar gedraaid worden om die prestatie te verbeteren? Het blijkt nog niet zo eenvoudig te achterhalen.

Brummen wil scheiden makkelijker maken

brummen.jpg

Met een nieuw grondstoffenplan wil het college van B en W van Brummen afvalscheiding stimuleren. In 2025 moet dit leiden tot maximaal 80 kilo restafval per inwoner per jaar.

GP Groot zorgt voor aparte inzameling schone ziekenhuisdoeken

GP Groot -Inzamelen steriele doeken OK BovenIJ.jpg

Samen met het BovenIJ Ziekenhuis heeft GP Groot een apart inzamelproces opgezet, waarbij schone steriele doeken apart worden ingezameld en voor recycling worden aangeboden.

Gedragsinterventies verbeteren milieugedrag

65433676_s.jpg

Gedragsinterventies kunnen ook op de lange termijn milieugedrag verbeteren. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Mirthe Boomsma.

Amsterdam en Sidcon verlengen samenwerking

Amsterdam_Pc.jpg

De gemeente Amsterdam werkt de komende tien jaar samen met fabrikant van ondergrondse perscontainers Sidcon.

Stadswerk072 en GP Groot gaan inzamelen op waterstof

NXT GP Groot - Waterstoftanks na ondertekening foto Marcel_Witte High res.jpg

Op het Alkmaarse bedrijventerrein De Boekelermeer kan vanaf april volgend jaar waterstof worden getankt. De eerste klanten voor het eerste waterstoftankstation boven het Noordzeekanaal zijn er al.

Papierinzameling met vrijwilligers 'te onveilig' voor Renewi

oud papier en karton inzameling.jpg

De gemeente Zoeterwoude heeft samen met Renewi besloten dat vrijwilligers van verenigingen niet langer helpen bij de inzameling van oud papier. Ook in andere gemeenten verdwijnen de vrijwilligers achter het inzamelvoertuig.

Amsterdamse proef met gfe-cocons van start

Johnson GFE-cocon.jpeg

In de Amsterdamse wijk Gaasperdam gaat een proef met gfe-cocons van start. Het is één van de eerste concrete zogenoemde Donut Deals van de stad.

Avalex introduceert zijbelading in Midden-Delfland

26772743_s.jpg

In het dorp Schipluiden in de gemeente Midden-Delfland heeft Avalex voor het eerst afval ingezameld met een zijlader.

NVRD ziet stijging in afvalaanbod door corona

IMG_5931.JPG

In 2020 werd door de coronacrisis circa 5 procent meer afval aangeboden dan een jaar eerder. Vooral het hogere aanbod van grofvuil jaagt gemeenten op kosten.

Nederlandse E-Waste Race geëxporteerd naar Duitsland

Fotolia_164516784_S.jpg

Het Duitse non-profitinitiatief 'Das macht Schule' start na de zomer de eerste Duitse E-waste Race met tien scholen in Hamburg. Doel is zo veel mogelijk e-waste inzamelen, maar ook: Duitsers bewust maken van het belang van recycling van deze afvalstroom.

Gratis ophaalservice voor textiel in Amsterdam Centrum

jeans-4674354_1280.jpg

Inwoners van Amsterdam stadsdeel Centrum en Museumkwartier kunnen oud textiel tot eind november gratis aan huis laten ophalen. Het gaat om een pilot die inzet op meer hergebruik van textiel en minder textiel in het restafval.

Statiegeld Schiphol naar goede doelen

kleine petflesjes.jpg

Schiphol en HMSHost International doneren het statiegeld van ingezamelde kleine petflessen aan Amref Flying Doctors en Made Blue. Deze twee goede doelen financieren hiermee projecten op het gebied van schoon drinkwater in Afrika. 

  │1  2  3  5  10  31  116  │    Volgende