Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 2015 items gevonden.

Sorteren op  

Gemeenteraad Lisse zet streep door diftar

IMG_5931.JPG

Omdat een financiële prikkel niet nodig is, stapt de gemeente Lisse vanaf 2020 af van een gedifferentieerd tarief op restafval.

Afval inzamelen 'op het ritme van de stad'

2177282141_4454bf83b1_o.jpg

De gemeente Amsterdam wil de handhaving, afvalinzameling en reiniging zo gaan organiseren dat deze het meest effect sorteren. Dat betekent meer ambtenaren de stad in buiten kantoortijden en in het weekend.

Vlaardingen wil restafval halveren

Fotolia_70705137_S.jpg

De gemeente Vlaardingen wil met meer nascheiding, een uitpandige inzameling bij hoogbouw en het uitbreiden van bronscheiding de hoeveelheid restafval halveren.

Utrecht gaat pasjesloos

IMG_5939.JPG

De gemeente Utrecht schaft het pasjessysteem voor ondergrondse containers af per 1 januari 2020. Er blijkt weinig misbruik van de containers gemaakt te worden.

Jongeren te weinig bewust van e-wasteprobleem

Fotolia_164516784_S.jpg

De Nationale Recycle Week die deze week loopt richt zich op de noodzaak van versnelde inzameling en verantwoorde recycling van de almaar uitdijende en totaal onzichtbare hoop e-waste. Wecycle daagt jongeren extra uit om meer e-waste in te zamelen.

Meer etensresten in oud papier

20181120_084833.jpg

De vervuiling in het Nederlandse oud papier is tussen 2015 en 2018 toegenomen. Vooral de hoeveelheid voedselverpakkingen met etensresten stijgt opvallend.

Groningen kiest voor waterstoftrucks voor afvalinzameling

E-trucks Europe Groningen.jpg

De gemeente Groningen stapt over naar waterstoftrucks om huishoudelijk afval in te zamelen. Het gaat om zes trucks, die E-trucks Europe gaat leveren.

Introductie vernieuwde Jekko tijdens Nationale Recycle Week

vernieuwde jekko.jpg

Om het consumenten het te maken kapotte lampen en kleine armaturen gescheiden in te zamelen, introduceert stichting LightRec tijdens de Nationale Recycle Week de derde generatie Jekko-inzamelbox.

'Nascheiding past bij stedelijke omgeving'

AVR nascheidingsinstallatie 2.jpg

De nieuwe nascheidingsinstallatie van AVR haalt plastic- en drankverpakkingen uit het restafval van onder meer Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Ook diverse andere gemeenten kiezen voor nascheiding. Is bronscheiding op haar retour? “De keuze is aan de gemeente.”

Aparte luierinzameling in IJsselstein

Fotolia_111311974_S.jpg

In de gemeente IJsselstein kunnen inwoners vanaf begin oktober incontinentiemateriaal en luiers apart inleveren voor recycling. ARN gaat zorgen voor de verwerking.

Stimuleringsregeling voor inzameling AEEA

Fotolia_151281394_S.jpg

De Metaal Recycling Federatie (MRF) en een aantal producentenorganisaties hebben een stimuleringsregeling afgesproken die moet leiden tot een hogere inzameling van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA).

Maastricht past afvalinzameling noodgedwongen gefaseerd aan

IMG_6248.JPG

De gemeente Maastricht gaat vanaf 2020 gefaseerd de afvalinzameling wijzigen. Om te beginnen wordt het gft wekelijks huis-aan-huis opgehaald. Andere stappen zijn vertraagd door externe factoren.

"Textielketen moet op de schop om kringloop te sluiten"

20160126_Sortering_MG_3385.jpg

De kwaliteit van het ingezamelde textiel gaat hard achteruit in Nederland, waarschuwde de Vereniging Herwinning Textiel deze zomer. Mede daardoor staan de meeste inzamelcontracten momenteel onder water. Volgens Erica van Doorn, de kersverse directeur-bestuurder van Sympany, moet het roer om. “Als er niets verandert, trekken we als inzamelaars binnen een paar jaar de deur achter ons dicht.”

Aanbesteding proef 'Negen Straatjes' mislukt

Brug_24_in_de_Hartenstraat_over_de_Herengracht_foto_2.jpg

De aanbesteding voor de gezamenlijke inzameling en verwerking van huishoudelijk en bedrijfsafval in de Negen Straatjes in Amsterdam is mislukt. De gemeente en de enige overgebleven marktpartij zijn het niet eens kunnen worden over het financiële gedeelte.

Gemeenteraad Middelburg eens met diftar vanaf 2021

Fotolia_201077252_S.jpg

De gemeente Middelburg stelt de invoering van diftar uit tot 1 januari 2021. Met dit voorstel van het college is de gemeenteraad met een ruime meerderheid akkoord gegaan.

Nijmegenaren gaan anders betalen voor afval

20190904 Ingebruikname containers binnenstad.jpg

Met de komst van nieuwe ondergrondse containers voor restafval in de binnenstad van Nijmegen gaan bewoners en bedrijven betalen per keer dat ze een restafvalzak in de container doen.

Nieuw inzamelmeubel voor AEEA bij Aldi

Fotolia_27798356_S.jpg

In alle Aldi-winkels staat een nieuw inzamelmeubel waar klanten hun afgedankte batterijen en kleine elektrische apparaten kunnen inleveren.

Afvalinzameling Amsterdamse Pride niet aangepast

gay-pride-876075_1280.jpg

De afvalinzameling tijdens de Pride-evenementen in Amsterdam wordt niet aangepast. Het college wuift suggesties van de VVD weg als onpraktisch.

Ruim 4.000 boetes voor bijplaatsingen in Rotterdam

Sensor vulgraadsysteem.jpg

In de eerste helft van 2019 zijn in Rotterdam 106 boetes voor zwerfvuil uitgeschreven en 4.137 boetes voor bijplaatsingen (deze valt grotendeels samen met verkeerd aangeboden huishoudelijk afval).

PvdD bezorgd over inzameling Rotterdams medicijnafval

medications-342462_1280.jpg

De Partij voor de Dieren in Rotterdam vreest dat medicijnafval zich bij Rotterdammers thuis ophoopt, omdat zij niet weten hoe ze er op een veilige en correcte manier afstand van kunnen doen.