Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 2199 items gevonden.

Sorteren op  

Inzameling Stadswerk072 verhuist naar HVC

Fotolia_70705137_S.jpg

De locatie van Stadswerk072 in Alkmaar moet plaats maken voor woningbouw. Aanleiding voor een verhuizing én overheveling van activiteiten naar HVC.

Arnhem organiseert diftar-referendum

budget.jpg

Arnhem heeft na een lange aanloop pas net diftar ingevoerd, maar als er voldoende bewoners tegen zijn kan het systeem ook weer snel ten einde komen.

Vlakglasinzameling neemt hoge vlucht

vlakglas.jpg

Opvallende resultaten voor de inzameling van vlakglas over het jaar 2020. Sinds het topjaar 2011 werd er niet zo veel vlakglas ingezameld.

RAD positief over afsprakensysteem milieustraat

afvalpunt.jpg

Ruim een week is het afsprakensysteem voor de milieustraat in Westmaas actief. Volgens de RAD zijn de eerste ervaringen positief: er is meer rust en minder vervuiling.

Alblasserdam plaatst 70 gfte-cocons bij hoogbouw

96619494_s.jpg

De gemeente Alblasserdam plaatst 70 zogeheten 'cocons' in de buurt van hoogbouw voor het inzamelen van groente-, fruit- en (klein) tuinafval en etensresten (gfte).

KNVB helpt voetbalclubs plastic flesjes en blikjes scheiden

Fotolia_125946899_S.jpg

Aan het begin van het voetbalseizoen is de KNVB samen met afvalstart-up Seenons een pilot gestart om plastic flesjes en blikjes te scheiden bij voetbalclubs in de metropoolregio Utrecht. Het scheiden van afval kan clubs immers geld opleveren.

Ferver pleit voor meer recycled content in glazen verpakkingen

20171007_171532.jpg

Waar de glasrecyclers werken aan meer inzameling van glazen verpakkingen en de productie van glasscherven, zouden producenten van glazen verpakkingen de hoeveelheid gerecycled glas in hun producten moeten ophogen.

Topdrukte bij milieustraten in kerstvakantie

jam-4167288_1280.jpg

Bij veel milieustraten is het tijdens de kerstvakantie zeer druk geweest, door een combinatie van vrije dagen en coronarestricties.

Roerdalen kiest voor diftar

Fotolia_70705137_S.jpg

Inwoners van de gemeente Roerdalen gaan vanaf 2022 betalen voor de lediging van hun restafvalcontainer.

Gemeenten mogen illegaal vuurwerk inzamelen

fireworks-1758_640.jpg

Gemeenten mogen in verband met het vuurwerkverbod dit jaar vuurwerk inzamelen, maar zijn dat niet verplicht.

Grave wil los van afvalinzameling Land van Cuijk

afvalwebsite cuijk en boekel.jpg

De gemeenteraad van Grave wil niet verder met de buurgemeenten voor de inzameling van afval maar zich aansluiten bij Dar. Of het zover komt is nog te bezien.

Retourpremie kan inzameling lithium-ionbatterijen verhogen

Fotolia_106947182_S.jpg

Naar schatting lag in 2019 tussen de 211 ton en 605 ton lithium-ionbatterijen in het huishoudelijk restafval, die vaak kunnen zorgen voor brandgevaar. Een retourpremiesysteem zou de gescheiden inzameling van gebruikte batterijen kunnen verhogen.

AVR gaat nascheiden voor Nieuwegein

Fotolia_9967769_M.jpg

Het restafval van de gemeente Nieuwegein wordt vanaf 2021 nagescheiden door AVR.

Avri waarschuwt voor aanpassing inzameling door corona

Avri afvalinzameling.JPG

Het oplopend aantal coronabesmettingen bij Avri kan tot aanpassingen in de dienstverlening voor de afvalinzameling leiden.

Diftar zorgt in Arnhem voor minder restafval

20200225_153453.jpg

Het nieuwe afvalbeleid in Arnhem lijkt direct voor succes te zorgen. De hoeveelheid ingezameld restafval is in het derde kwartaal van 2020 flink afgenomen. De kwaliteit van vooral het ingezamelde plastic is echter een punt van zorg.

Breda en Etten-Leur blijven samenwerken

Fotolia_70705137_S.jpg

Ook de komende jaren zamelt Breda het afval van de gemeente Etten-Leur in. Daarnaast gaan ze op andere vlakken samenwerken.

Stibat sluit zich aan bij Europees netwerk voor EV-batterijen

volvo-fe-electric-renewi-opladen-detail (2).jpg

Stibat en haar Europese zusterorganisaties gaan samenwerken in het Europese netwerk Reneos om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar duurzame oplossingen voor batterijen voor elektrische voertuigen (EV).

Zoetermeer kiest voor bronscheiding en diftar

118899858_s.jpg

Zoetermeer kiest in haar nieuwe afvalbeleid opnieuw bewust voor bronscheiding. Meer pmd-inzameling, minder restafvalrondes en op termijn diftar moeten leiden tot betere afvalcijfers.

Traject Negen Straatjes "verdient geen schoonheidsprijs"

Fotolia_9967769_M.jpg

De Vereniging Afvalbedrijven (VA) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) hebben veel vragen bij de werkwijze van de gemeente Amsterdam bij de inzamelproef in de Negen Straatjes.

Stichting Open en Weee Nederland begraven strijdbijl

118842991_s.jpg

Ondanks weerstand van Weee Nederland tegen de 'monopoliepositie' van Stichting Open, hebben de twee partijen nu een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

  │1  2  3  5  10  30  110  │    Volgende