Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 2066 items gevonden.

Sorteren op  

Nijmegenaar moet betalen voor nieuwe 'plastic+'-zak

Nijmegen plastic social-587x308.jpg

In Nijmegen haalt inzamelaar Dar vanaf volgende maand alleen nog pmd op dat wordt aangeboden in de nieuwe, betaalde oranje 'plastic+'-zakken.

Bedrijven in Heerenveen starten EPS-pilot

Fotolia_157616925_S.jpg

Acht bedrijven in Heerenveen starten een pilot om piepschuim (EPS) uit hun verpakkingsmateriaal te laten recyclen.

Bedrijven ontberen regels over afvalscheiding

Fotolia_124517643_S.jpg

Slechts een op de vijf bedrijven heeft duidelijke richtlijnen over afvalscheiding. Dat zorgt voor vervuiling van recyclebare stromen.

Attero wil meer aandacht voor kwaliteit gft-inzameling

Fotolia_93712755_S.jpg

Het zou Attero helpen als consumenten en gemeenten een stapje extra zetten om op het kwaliteitsniveau van gft-afval van het jaar 2000 te komen.

HvA onderzoekt circulair systeem voor Amsterdams grofvuil

Fotolia_812915_M.jpg

Het grootste deel van het Amsterdamse grofvuil wordt verbrand. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) onderzoekt hoe dat anders kan.

Deventer papier- en glasinzameling op de schop

oud papier en karton inzameling.jpg

De inzameling van oud papier en glas in Deventer moet anders, omdat de huidige manier van inzamelen te zwaar is voor de medewerkers.

Inzamelbakken in Toolstation-winkels voor AEEA

Toolstation-en-Weee-Nederland-2.jpg

Ruim 55 winkels van Toolstations in Nederland en 3 winkels in België krijgen een grote inzamelbak. Hier kunnen klanten hun afgedankte elektrische gereedschappen en andere apparaten inleveren.

Gouda tevreden met eerste resultaat pmd-containers

Kleurkader - Plastic-blik-drink - Scherm.png

Een positieve verrassing voor de gemeente Gouda: nieuw geplaatste pmd-containers blijken ook echt alleen pmd-zakken te bevatten.

Eerste Textiel Race in Den Bosch

kleding en schoenen.jpg

Tien scholen in Den Bosch nemen het dit voorjaar tegen elkaar op in de allereerste Textiel Race van Nederland. De race moet het inzamelen en recyclen van kleding en textiel leuk en leerzaam maken.

Rova controleert inhoud pmd-container in Dinkelland

20170328-CIRC-teaser5.jpg

Veel gemeenten zeggen de kwaliteit van het ingezamelde pmd-afval te willen verbeteren. De gemeente Dinkelland voegt de daad ook bij het woord en laat Rova de inhoud van containers beoordelen.

Voorschoten teruggefloten door gemeenteraad

26772743_s.jpg

De gemeente Voorschoten wil de afvalinzameling regionaal onderbrengen, omdat de huidige organisatie niet toekomstbestendig zou zijn. Volgens de gemeenteraad is de situatie echter lang niet zo urgent.

Gemeenten Weee Nederland zamelen meer AEEA in

Fotolia_164516784_S.jpg

De hoeveelheid ingezamelde afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA) op milieustraten van gemeenten die bij producentencollectief Weee Nederland zijn aangesloten, is in 2019 sterk gestegen.

Inzameling vlakglas fors gegroeid

Fotolia_30464380_S.jpg

In 2019 werd er beduidend meer vlakglas ingezameld dan de voorgaande jaren. Wel kampt de inzameling met meer vervuiling.

Aandacht voor tuinafval loont bij gft-inzameling

iStock_000012636642Small.jpg

Gemeenten waar inwoners grote tuinen hebben met veel groen scoren goed op de gft-inzameling. De invloed van afvalbeleid op de gft-inzameling is minder eenduidig.

Renewi gestart met inzameling gft en restafval in Westerkwartier

Foto 1_Persbericht_Renewi gestart in gemeente Westerkwartier_20200124.jpg

Met ingang van 1 januari 2020 is Renewi Overheidsdiensten gestart met de inzameling van het gft en restafval in de fusiegemeente Westerkwartier. Begin september vorig jaar kreeg Renewi de opdracht gegund na een Europese aanbesteding.

Nieuwe inzamelmethode voor flatscreens

DSCN0042.JPG

Vanaf 2020 start producentencollectief Weee Nederland op milieustraten in Nederland met de gescheiden inzameling van flatscreens.

Afvalinzameling Zandvoort van GP Groot naar Spaarnelanden

Ondergrondse container1 _ foto_Paul Vreeker.jpg

Per 1 februari 2020 neemt Spaarnelanden de afvalinzameling van huishoudens in de gemeente Zandvoort over van inzamelaar GP Groot.

Deventer werkt aan nieuw grondstoffenplan

Fotolia_56389887_S.jpg

Met een nieuw grondstoffenplan wil de gemeente Deventer de zuiverheid van gescheiden stromen verbeteren en de inzameling veiliger maken.

Mook en Middelaar van gewicht naar frequentie-diftar

Fotolia_9967769_M.jpg

De gemeente Mook en Middelaar gaat het restafval weer met aparte zakken inzamelen in plaats van een container. De betaling verschuift dan van gewicht naar frequentie.

Meer aandacht voor vervuiling Zeeuws textiel

20181105_153213.jpg

Vanaf dit jaar is Curitas de nieuwe textielinzamelaar in negen van de dertien Zeeuwse gemeenten en op alle milieustraten in Zeeland. Eén van de belangrijkste doelen: het terugdringen van de vervuiling in het textiel.