Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 1960 items gevonden.

Sorteren op  

Pasje moet vervuiling in gft-container tegengaan

gft banaan.jpg

Een nieuwe gft-container in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kan alleen door inwoners met een pasje worden geopend. Dit moet de vervuiling tegengaan.

Oss opent duurzaamheidsplein

Duurzaamheidsplein Oss.jpg

In 2030 wil gemeente Oss al het afval hergebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Het onlangs geopende Duurzaamheidsplein Oss speelt hierbij een belangrijke rol. Het plein is een combinatie van een milieustraat, kringloopwinkel en demontagehal.

Geen gratis inzameling landbouwplastic LTO Noord

Vegetables_grown_on_plastic_mulch.JPG

Vanwege de stijging van diverse tarieven kan LTO-afdeling Kromme Rijn en Heuvelrug dit jaar niet de gratis inzameling van landbouwplastic organiseren.

ZRD wil PD-scheiding verbeteren met stickers

Fotolia_77155359_S.jpg

In de Zeeuwse gemeenten worden regelmatig zakken voor plastic verpakkingen en drankenkartons (PD) aangetroffen met ander afval er in. Een stickeractie moet daar verandering in brengen.

Haarlemmers omarmen duocontainer

432-header-fe25ac16a9acb69e5a69ae457cae5996-haarlem.png

De invoering van een duocontainer blijkt een groot succes in Haarlem. Inwoners hebben niet alleen een prachtig rapportcijfer over voor het nieuwe inzamelmiddel, ze scheiden ook nog eens hun afval beter.

Ameland onderzoekt afvalscheiding door toeristen

Fotolia_43444865_S.jpg

De gemeente Ameland wil graag dat toeristen hun afval beter scheiden, vooral het organisch afval. Daarom doet het onderzoek onder recente bezoekers.

Baetsen mag in Son en Breugel nog een slag maken

800px-Flag_of_Son_en_Breugel.png

De samenwerking tussen Baetsen en de gemeente Son en Breugel om het restafval terug te dringen heeft effect, maar kan ook nog beter.

Ook Schiedam kiest voor omgekeerd inzamelen

Irado-ondergrondseleging.jpg

In mei start de gemeente Schiedam met omgekeerd inzamelen. Het doel is om het aantal kilo's restafval van 259 kilo per persoon per jaar omlaag te krijgen naar 160 kilo in 2020.

Kilo's restafval in Rivierenland dalen, heffing stijgt

dreamstime_17742999.jpg

De hoeveelheid restafval in Rivierland is in 2018 gedaald van 212 kilo naar 116 kilo per persoon. Ondanks deze daling is de verwachting dat de afvalstoffenheffing in 2020 16 euro zal stijgen.

GP Groot start met bedrijfsmatige pmd-inzameling

ovnh gp groot.jpg

Om meer grondstoffen uit het afval te halen is GP Groot deze maand gestart met het apart inzamelen van pmd-afval bij bedrijven.

Amstelveen kampt met pmd-vervuilingen

Kleurkader - Plastic-blik-drink - Scherm.png

De gemeente Amstelveen heeft te maken met een plotselinge forse toename van de hoeveelheid afgekeurde pmd. De gemeente onderzoekt de oorzaak.

Kansen voor milieustraten in de circulaire economie

MS Den Bosch 02092011 (1).JPG

Het op milieustraten apart houden van de 18 afvalsoorten uit het Activiteitenbesluit heeft een positief effect op de mate van afvalscheiding. Wel blijven er kansen liggen.

Circulaire container voor festivals

KarBin.png

Een kartonnen alternatief voor de plastic rolcontainer. Het komend seizoen verschijnt de KarBin op festivals en andere evenementen, niet alleen in Nederland.

Tilburg verdubbelt textielvergoeding tijdens actie

folded-443509_1920.jpg

Tijdens een speciale actie verdubbelt de gemeente Tilburg de vergoeding voor de verenigingen en scholen die het meeste textiel inzamelen.

Horeca blij: geen inzamelplicht petflesjes

Fotolia_92539323_S.jpg

In het wetsvoorstel van IenW voor de uitbreiding van statiegeld geldt er geen inzamelplicht. De Nederlandse horecasector is daar blij mee. Meer dan de helft van de horecanemers stelt geen ruimte te hebben voor inzameling.

Opticiens als lokaal inzamelpunt voor oude lenzen

Deelnemers zijn overwegend positief over het vorig jaar gestarte lensrecyclingprogramma Recyclens. Alleen het inzamelen en opsturen van de materialen vormde een obstakel.

Nieuw dynamisch containersysteem in Haarlem

Ondergrondse container1 _ foto_Paul Vreeker.jpg

Met een nieuw systeem kan Spaarnelanden in Haarlem live in de gaten houden of ondergrondse containers toe zijn aan een leging.

Minder restafval Amstelveen dankzij Anders Inzamelen

Kleurkader - Rest - Scherm.png

Na de invoering van omgekeerd inzamelen in Amstelveen is de hoeveelheid restafval per inwoner gedaald van 201 naar 173 kilo. Een verdere daling wordt verwacht.

Mook en Middelaar buigt zich over toekomstig afvalbeheer

logo mook en middelaar.png

Zelfstandig doorgaan en aanbesteden, samenwerken met gemeenten in Noord-Limburg of aansluiten bij de Dar? Die drie opties ziet de gemeente Mook en Middelaar bij het inrichten van het toekomstige afvalbeer.

Midden-Groningen kan afvalbeleid harmoniseren

Gemeente-Midden-Groningen.png

De gemeente Midden-Groningen wil het versnipperde beleid dat ontstaan is na de fusie samenbrengen tot één. En dat vinden de inwoners prima.