Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 220 items gevonden.

Sorteren op  

AVR en AEB vragen vergunning aan voor overname

AEB-exterieur9458.jpg

Omdat de overname van AEB door AVR mogelijk een negatieve invloed heeft op de concurrentie in de afvalmarkt, hebben de bedrijven hiervoor een vergunning nodig.

Groei verwacht voor Europese vergistingsmarkt voor bioafval

131080644_s.jpg

In de komende acht jaar zal er in Europa naar verwachting jaarlijks ongeveer 8,1 Mton capaciteit bijgebouwd worden voor de vergisting van stedelijk bioafval.

Recyclingindustrie worstelt met negatieve berichtgeving 

Fotolia_143580038_S.jpg

Na twee lastige jaren lijkt er licht te zijn aan het einde van de coronatunnel, maar intussen loeren nieuwe problemen voor de wereldwijde recyclingsector.

Te weinig concurrentie?

T5olU-inzamelorganisatie-per-gemeente-in-2022 (3).png

Drie gemeenten trokken zich het afgelopen jaar terug uit de private markt voor inzameling van huishoudelijk restafval. Zij kozen langjarig voor een publieke partij, omdat de concurrentie op de private markt te gering is. Teken aan de wand of uitzondering?

Regio West-Brabant wil jaarlijks 1 Mton afval chemisch recyclen

Vegetables_grown_on_plastic_mulch.JPG

Met het project Pyrochem heeft Regio West-Brabant zich als doel gesteld om de chemische industrie te verduurzamen door chemische recycling van plasticafval te optimaliseren en op te schalen.

BellandVision en QCP onderdeel van Veolia

Veolia.jpg

Na de overname van Suez valt het grootste Duitse duale systeem onder Veolia. Hetzelfde geldt voor Quality Circular Polymers (QCP).

Oorlog in Oekraïne raakt ook Nederlandse afvalsector

Fotolia_34386428_S.jpg

De markt voor afval is internationaal, en dus heeft de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ook zijn weerslag op de Nederlandse afvalsector - hoewel vooralsnog beperkt.

Nederland heeft Urgenda-doel gehaald

136158668_s.jpg

De uitstoot van broeikasgassen was in 2020 25,5 procent lager dan in 1990. Dat betekent dat het zogeheten Urgenda-doel voor 2020 is gehaald, maar volgens Urgenda zijn de vooruitzichten somber.

Marktintroductie PHA's vraagt forse investeringen

127797980_s.jpg

Invest-NL en Wageningen University & Research willen de marktintroductie van biobased biologisch afbreekbare plastics (PHA's) versnellen.

Europese Green Deal stuwt prijzen secundaire grondstoffen

Fotolia_60019422_S.jpg

De toenemende vraag naar grondstoffen zorgt wereldwijd voor hogere prijzen voor primaire grondstoffen. Overstappen op gerecycled plastic, papier of metaal biedt geen soelaas, want ook daarvan schieten de prijzen omhoog. “Door de Europese Green Deal is de vraag naar recyclaat gestegen, maar er wordt nog te weinig gerecycled om hieraan te voldoen.”

Afvalsector maakt zich zorgen over omikronvariant

144131462_m.jpg

De besmettelijkheid van de omikronvariant van het coronavirus heeft een behoorlijke invloed op de afval- en recyclingsector. Met name de aanscherping van de quarantaineregels bemoeilijkt het werk, blijkt uit een rondgang van AfvalOnline.

Rechtszaak dreigt voor 29 grote bedrijven om CO2-uitstoot

advertentie-brief-klimaatplan.png

Binnen drie maanden dienen 29 grote bedrijven met een concreet en haalbaar klimaatplan te komen. Doen ze dat niet, dan volgt wellicht een rechtszaak.

Remondis genoodzaakt tarieven te verhogen

20170922_100534_001.jpg

Klanten van Remondis Nederland krijgen per 1 januari 2022 te maken met gewijzigde tarieven. Tegelijkertijd biedt het bedrijf hen een vrijblijvende scan aan om te bepalen of er mogelijkheden zijn om afvalkosten te reduceren.

Groene investeringen beter voor werkgelegenheid

Fotolia_162238460_S.jpg

Om economisch te herstellen van de coronacrisis investeren veel regeringen in niet duurzame sectoren. Dit, terwijl investeren in groene sectoren meer banen zou creëren, zegt een rapport van het instituut waar Stientje van Veldhoven inmiddels voor werkt.

Investeringen in milieuvoorzieningen ruim verdubbeld

geld belastingen.jpg

Nederlandse bedrijven investeerden in 2020 2,1 miljard euro in milieuvoorzieningen. Een klein deel van dit bedrag ging naar afvalverwerking.

Internationale handel toetsen aan gepaste zorgvuldigheid

dreamstime_11365393.jpg

Verduurzaming van internationale handelsketens moet Europees worden aangepakt met wetgeving die een leerproces kan doormaken en geleid door een Europese toezichthouder.

Europees project moet recycling isolatiemateriaal stimuleren

100810661_s.jpg

Het nieuwe pan-Europese project 'Circular foam' moet ertoe leiden dat de materialenkringloop voor het isolatiemateriaal hard polyurethaanschuim wordt gesloten.

Nen organiseert bijeenkomst over voedselverspilling

pizza-4457006_1280.jpg

Om aan te sluiten bij de ontwikkeling van nieuwe, internationale normen om verspilling in de voedselketen terug te dringen, organiseert normalisatie-instituut Nen een bijeenkomst over dit onderwerp.

Levering van grondstoffen voor beton onder druk

Rioleringsbuis beton.jpg

De Nederlandse betonindustrie heeft te maken met een tekort aan grondstoffen en sterk stijgende prijzen. Ook de verminderde beschikbaarheid van circulaire producten zoals hoogovenslak en poederkoolvliegas speelt de industrie parten.

CO2-uitstoot gaat terug naar pre-coronaniveau

Fotolia_136346503_S.jpg

In het tweede kwartaal van 2021 was de uitstoot van broeikasgassen 11 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2020.

  │   Vorige   1  2  3  4  5  7  11  │   Volgende