Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 188 items gevonden.

Sorteren op  

Prijsdaling olie kleiner, afzetprijzen industrie minder laag

afzetprijzen-industrie-n.jpeg

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in juni gemiddeld 5,4 procent lager dan in juni 2019, meldt het CBS. Een maand eerder waren de producten van de industrie nog 7,9 procent goedkoper dan een jaar eerder.

Productie gevaarlijk afval in Duitsland neemt toe

Fotolia_27097366_S.jpg

Van 2015 tot 2020 is er meer gevaarlijk afval in Duitsland ontstaan. Lag de productie in 2015 nog op zo'n 22 Mton (inclusief import), in 2019 was dit gestegen naar bijna 24 Mton.

Private inzamelmarkt verschiet van kleur

grootste inzamelaars kaart.jpg

Lange tijd bleef Remondis op de achtergrond in Nederland als het gaat om de inzameling van huishoudelijk afval. In 2020 wordt dat anders. Echter, de inzamelmarkt voor restafval krimpt, zeker voor private partijen. Waar overheden meer en meer de samenwerking zoeken, gaan afvalbedrijven anders tegen aanbestedingen aankijken.

Engelse export van RDF naar Nederland bijna gehalveerd

lossing schip met buitenlands RDF in Moerdijk 02.jpg

In de eerste twee maanden van 2020 is er vanuit Engeland 128.255 ton RDF geëxporteerd naar Nederland. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 240.433 ton.

Afval in tijden van corona: vitale sector, maar keten kraakt

wash-hands-4906750_1280.jpg

Net als in Nederland wordt afvalbeheer ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aangemerkt als vitale sector. Desondanks lijdt de afvalinzameling wel onder de verspreiding van het coronavirus. Vooral de inzameling van oud papier stokt op veel plaatsen, wat tot ketentekorten kan leiden.

Recyclingsector bezorgd over minder ingezamelde materialen

Fotolia_124517643_S.jpg

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben geleid tot bezorgdheid bij de Europese recyclingsector.

Impact corona op afvalsector tekent zich langzaam af

97984168_s.jpg

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is Nederland grotendeels dicht gezet. De afvalinzameling gaat echter door. Als het aan brancheverenigingen MRF en FNOI ligt, moet ook de recycling van afval worden voortgezet. Die oproep krijgt internationaal bijval.

Merendeel van de kringloopbedrijven is nog open

BKN kringloopwinkel.jpg

De kringlooporganisatie Kringloop Den Haag is een initiatief gestart waarbij ze voedselbanken ondersteunt. Door het coronavirus kampen voedselbanken met een tekort aan vrijwilligers.

Onderzoek naar beschermen van grondstoffenmarkten

image_filter.png

Wageningen University & Research (Wur), de Europese organisatie voor kernonderzoek (Cern) en het Commodity Risk Management Expertise Center (Cormec) slaan de handen ineen om grondstoffen- en financiële markten te beschermen.

Bir waarschuwt voor moeilijke papiermarkt

20181120_084815.jpg

"Het is een nieuw jaar, maar er zijn nog geen nieuwe trends." Papierinzamelaars en -recyclers hebben het wereldwijd nog steeds moeilijk.

'Extreem moeilijke situatie' oudpapiermarkt baart EuRIC zorgen

Papierpers Van Munster Recyclers.JPG

Doordat tal van Europese papierfabrieken eind dit jaar 'downtime' nemen en China veel strengere eisen stelt aan geïmporteerd papier, raakt de oudpapiermarkt ernstig uit balans. Overheden moeten snel ingrijpen, vindt EuRIC.

'Markt voor bioplastics blijft groeien'

groene groei.jpg

De mondiale markt voor bioplastics gaat in de komende vijf jaar met meer dan 15 procent groeien. Tenminste, dat verwacht European Bioplastics, de vereniging van Europese producenten van deze plastics.

Nijssen stopt papierinzameling bij scholen en verenigingen

20181120_084815.jpg

De moeilijke situatie op de oudpapiermarkt heeft Nijssen Recycling doen besluiten de inzameling met rol- en afzetcontainers bij scholen en verenigingen te beëindigen.

Ook Renewi bereidt klanten voor op hogere tarieven

Fotolia_34700076_S.jpg

Door hogere verwerkingskosten en meer focus op kwaliteit, een toename van loongerelateerde kosten en geopolitieke ontwikkelingen en milieumaatregelen ziet Renewi Nederland zich genoodzaakt de tarieven voor haar dienstverlening in 2020 aan te passen.

Remondis bereidt klanten voor op tariefstijging

Fotolia_54363060_S.jpg

Verschillende marktontwikkelingen maken dat Remondis Nederland zich genoodzaakt voelt tarieven met ingang van volgend jaar te verhogen. Het afvalbedrijf zal niet de enige in de branche zijn die klanten moet voorbereiden op hogere tarieven.

Beperkte investeringskracht staat hergebruik plastic in de weg

Fotolia_187739349_S.jpg

Grootschalig gebruik van gerecycled plastic in Europa wordt ernstig gehinderd door de beperkte investeringskracht van de recyclingsector.

Veel gemeenten gedwongen tot verhogen afvalstoffenheffing

Fotolia_169146382_S.jpg

In veel gemeenten heeft het college een moeilijke boodschap voor de burgers. Na jaren van stabilisatie of zelfs verlaging, moet de afvalstoffenheffing nu fors omhoog. En dat terwijl in veel van die gemeenten de burgers juist meer moeite moeten doen om de Vang-doelstellingen te halen.

Hogeschool Rotterdam en Blue City gaan samenwerken

Fotolia_86198256_S.jpg

Een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en Blue City moet studenten kansen gaan bieden om vanuit een circulaire praktijksituatie aan de slag te gaan en hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt van de toekomst.

Twintig EU-projecten willen plastic in circulaire economie

Fotolia_187739349_S.jpg

Onder de naam 'Plastics Circularity Multiplier' gaan twintig innovatieprojecten samenwerken om te zorgen voor een plaats voor plastics in de circulaire economie in de Europese Unie.

Afvalbedrijven willen niet reageren op eventuele aankoop AEB

AEB NACHT 9788.jpg

Afvalbedrijven AVR, Remondis en HVC willen geen commentaar geven op de vraag of ze AEB willen overnemen. AVR schiet wel tijdelijk te hulp om meer Nederlands afval te verbranden.

188 Results  │1  2  3  5  7  10  │    Volgende