Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 06 augustus 2009

Persen KTK: diversiteit en kwaliteit onder één dak

KTK B.V. is een ervaren specialist in de afval- en transportsector die containers, rolcontainers, afvalverdichtingsinstallaties, kippers, trailers en aanverwante producten in- en verkoopt. Al ruim achttien jaar levert KTK aan onder andere afvalinzamelaars, transporteurs, landelijk opererende organisaties en gemeenten.

filename.jpgKTK levert ook stationaire persinstallaties voor grof afval, geschikt voor een milieustraat met gelijkvloerse opstelling.
KTK B.V. werkt volledig zelfstandig en is een aanspreekpunt voor alle vragen, offertes en andere zaken over de productlevering. We begeleiden en adviseren onze klanten, maar we denken eveneens mee vanaf het ontwerpstadium van een milieustraat of een containeropslagruimte. De grote kracht van het bedrijf zit hem er volgens ons in dat we een volledig pakket aan producten kunnen leveren, waardoor de klant slechts één aanspreekpunt heeft voor al zijn vragen.

Niet voor niets
Hoge kwaliteit, een goede prijs/kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid, het kunnen leveren van grote aantallen producten in een relatief korte tijd, alsmede een goede service, zijn de sleutelwoorden waarmee we ons bedrijf draaien. Adequaat omgaan met klachten en het snel oplossen hiervan behoren eveneens tot de peilers van KTK. Innovatie, ontwikkeling en het meedenken met de klant staan bij ons hoog in het vaandel. Niet voor niets hebben wij onszelf het predicaat 'koploper in afvallogistiek' opgespeld. De ISO-certificaten 9001 en 14001 zijn daar ook het bewijs van.

Zelfpersend
Een doordacht concept voor afvalscheiding, inzameling en verwerking is heden ten dage, uit economische en milieuoverwegingen, voor ieder bedrijf onontbeerlijk. Tot dit totale concept behoort ook een betrouwbaar en waardevol werkend stukje machinetechniek. KTK adviseert de nieuwste zelfpersende container, de generatie E-type van de firma Husmann. KTK levert sinds dag één van zijn bestaan de zelfpersende container van Husmann GmbH. Dit product staat wereldwijd bekend om zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Husmann bouwt de persen sinds 1954 en exporteert zijn producten naar veertig landen. Inmiddels verwerken er meer dan 4.000 zelfpersende installaties in Nederland afval. Dit soort containers wordt voor veel diverse doeleinden ingezet: niet alleen om logistieke voordelen te halen, maar ook de vernietiging van afvalstoffen of het tegengaan van diefstal.

filename.jpgStationaire perscontainers kunnen in diverse uitvoeringen, met transportbanden, en hefkantelinstallaties worden aangesloten op het bedrijfspand.
Stationair
Naast de zelfpersende installaties verkoopt KTK ook de zogenaamde stationaire persinstallaties. Daarbij wordt een perscontainer aan het persblok gekoppeld. Oftewel, het transport van het afval vindt plaats zonder dat de persinstallatie op het voertuig hoeft te worden getrokken. De persinstallaties zijn te combineren met perscontainers, geschikt voor alle opnamesystemen. Daarom zijn er oneindig veel mogelijkheden denkbaar voor de inzet van deze machines. Immers, de persinstallatie kan worden uitgevoerd met allerlei soorten trechters, transportbanden, wandaansluitingen enzovoort, omdat dit onderdeel dus niet op transport gaat.
Vervolgens laat de machine zich kenmerken doordat er grote(re) perscontainers aan kunnen worden gekoppeld dan het geval is bij de zelfpersende installaties. Hierdoor kan er dus meer volume of gewicht worden getransporteerd.
De diverse typen zijn in drie categorieën in te delen: uitgevoerd met kruislings geplaatste perscilinders (kortbouwprincipe); met één achterliggende cilinder of met een wormschroef.

filename.jpgDe BigBelly Solar, de inventieve zelfpersende prullenbak, die werkt op zonne-energie.
Constructie
Zowel de zelfpersende als de stationaire installaties die KTK levert, hebben een gebruiksvriendelijk en duurzaam ontwerp. De constructie van de zelfpersende containers is innovatief: de containerruimte is spantloos en de perstechniek is doorontwikkeld en bewezen. Een hogere verdichtinggraad en dus hogere vulgewichten zijn het resultaat. De speciale vormgeving verbetert verder duidelijk het leeg krijgen van de containerruimte. Daarnaast lenen de grote gladde zijwanden zich uitstekend voor het aanbrengen van (bedrijfs)reclame. De installaties zijn onderhoudsvriendelijk, uiterst stabiel en betrouwbaar. Verder hebben ze, mede dankzij hun sterke robuuste bouwwijze, een langere levensduur.
Ook de stationaire persen van KTK kenmerken zich door een uitgekiend ontwerp, doorontwikkeling, lange levensduur en de robuuste, onderhoudsvriendelijke bouwwijze en constructie.

Meer informatie:
www.ktk.nl
0546 - 575 400


Vakblad Afval! mei 2009 (nummer 4)