Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 07 januari 2010

Handige hulp voor binnen en buiten

De Knapzak vormt samen met de Knaphouder een ideaal duo voor effectieve inzameling van kunststof verpakkingen. Het grootste obstakel is immers: waar laat je het kunststof?

filename.jpgDe drempel voor het scheiden van kunststof is: waar laat je het?
Eind 2012 moet van al het Nederlands kunststofverpakkingsafval 42 procent efficiënt worden gerecycled. Sommige gemeenten kiezen voor containers, waar inwoners het afval zelf naar toe kunnen brengen. Andere gemeenten hebben ervoor gekozen het kunststofverpakkingsafval huis aan huis op te halen. Op welke manier de gemeente het afval ook inzamelt, het probleem van het scheiden van de kunststof verpakkingen ligt bij de burgers thuis.

Knaphouder
Een logische stap is daarom het plaatsen van een extra houder bij de bron (het huishouden dus), waar deze inzamelzakken in passen. Knapzak, experts in inzamelmiddelen voor folie en EPS (piepschuim) in magazijnen en supermarkt, heeft voor de inzameling van kunststof verpakkingen twee nieuwe kleine zakhouders ontwikkeld. Eén voor huishoudelijk gebruik en één voor de professionele markt.

De voordelen

  • Geen losse zakken en rondslingerende verpakkingen op de grond.
  • Makkelijk in gebruik. De zak wordt met de deksel eenvoudig vastgeklemd in de houder.
  • Door het open buisframe wordt het volume van de zak optimaal benut.
  • De houder vraagt weinig ruimte door de beperkte afmeting en is dus geschikt voor elk huishouden.
  • De houder is zowel binnen als buiten te gebruiken.
  • Ook voor andere afvalstromen geschikt omdat de deksel in meerdere kleuren leverbaar is (oranje, rood, geel en blauw).

Klein en groot
De kleine zakhouder voor huishoudelijk gebruik is geschikt voor 60 liter-inzamelzakken (60 x 80 cm). De zakken van Plastic Heroes passen dus uitstekend in deze houder. Maar ook de Komo-huisvuilzakken voor restafval of andere afvalstromen passen erin. Natuurlijk levert Knapzak zelf ook de benodigde zakken, die onder meer geschikt zijn voor kunststofinzameling.
De deksel voor deze houder is in meerdere kleuren leverbaar (oranje, rood, geel en blauw) waardoor deze houder ook eenvoudig voor andere afvalstromen ingezet kan worden.
Voor de groot-huishoudelijke en zakelijke markt, zoals kantoren, bejaardentehuizen, sport- en bedrijfskantines, de horeca en ziekenhuizen, is er een grotere houder van 110 liter met deksel leverbaar. Ook de hierbij behorende zakken (70 x 110 cm) zijn bij Knapzak te bestellen.

filename.jpgIn verschillende maten leverbaar, is de Knaphouder handig voor huishoudens maar ook voor instellingen en bedrijven zoals in onderwijs en horeca.
Onze houders met deksel

Formaat

Afmeting houder
(l x b x h)

Afmeting zak
(l x b)

Kleur deksel

Kleur zak

60 l.

34 x 34 x 50 cm

60 x 80 cm

Oranje, rood, geel en blauw

Transparant en blauw

110 l.

38 x 38 x 75 cm

70 x 110 cm

Oranje, rood, geel en blauw

Transparant en blauw


Meer informatie:
Knapzak Benelux BV
013 - 543 11 10
www.knapzak.nl

 

 


Vakblad Afval! december 2009 (nummer 9)