Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 22 oktober 2005

Industrial Shredders en Weima verkopen eerste Fine-Cut shredder in Nederland

De kunst van het shredderen (2)

Onlangs heeft tapijtverwerker Renergy in Spijk na een lang en gedegen marktonderzoek besloten om een Fine-Cut van Weima aan te schaffen voor het naverkleinen van voorgesorteerde hoogcalorische fracties en voorverkleinde tapijten. De strikte eisen van Renergy ten aanzien van productiecapaciteit en granulaatgrootte in combinatie met lage kosten per ton waren doorslaggevend voor deze keuze.

filename.jpg

De nieuwe Fine-Cut shredder van Weima is speciaal ontworpen om voorgesorteerd hoogcalorisch afval verder te verkleinen tot secundaire brandstof voor de cementindustrie en de energieproducenten.
Hoe combineert deze nieuwste telg van Weima een hoge productiecapaciteit en een fijn granulaat met lage onderhoudskosten?
De Weima ingenieurs hebben gezocht naar de optimalisering van de rotorlengte, de rotordiameter en het mesontwerp. Door gebruik te maken van slijtvaste materialen zoals hardox rotoren en herbruikbare messen en door het afstemmen van vermogen en rotortoerental is het mogelijk om een lange standtijd van de slijtdelen te verkrijgen zonder concessies te doen aan productiviteit en/of granulaatgrootte.

Hoge eisen

De speciale rotoren staan toe dat er een groot vermogen, 320Kw-400Kw, gebruikt wordt. Door een frequentieregelaar is het mogelijk om het toerental te variëren van 250 tot 360 toeren. Afhankelijk van het soortelijk gewicht van het te verkleinen product en de zeefmaat is een productiecapaciteit mogelijk van 5 tot 12 ton per uur.
Aan de eis van Renergy tot een hoge mechanische beschikbaarheid kon voldaan worden door gebruik te maken van eersteklas componenten en zeer duurzame slijtdelen. Tevens is het direct beschikbaar zijn van een serviceteam van Industrial Shredders en Weima van eminent belang om een continu proces te waarborgen.
Behalve het ontwerp, de techniek en de productondersteuning waren de vele uitstekende referenties in met name Duitsland van de Fine-Cut een belangrijk argument voor Renergy om te kiezen voor deze verkleiner.

Wereldwijd

Weima is een producent van shredders voor de houtindustrie, plasticindustrie en de secundaire brandstofproducenten. Weima heeft een wereldwijd netwerk van dealers voor service en verkoop van hun producten.
Industrial Shredders is vertegenwoordiger voor Weima en M&J shredders in Nederland.
Voor nadere inlichtingen of referenties over deze nieuwe Weima Fine-Cut nodigen wij u uit om ons te bellen voor een afspraak.


Vakblad Afval! september 2005 (nummer 7)