Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 25 november 2005

Ipsam International presenteert de Medium 50 en de Medium Plus

Sommige kraakperswagens hebben alles

Ipsam International, opgericht in 1952, is een metaalverwerkend bedrijf, dat oorspronkelijk vooral in de landbouwsector actief was. De bekende 'weidepomp' en de mengmestvaten zijn enkele van de succesproducten die hebben bijgedragen tot de ontwikkeling en reputatie van het bedrijf op zowel nationaal als internationaal vlak.

filename.jpg
De ervaring met tankbouw voor mobiele toepassingen en de ondertussen opgebouwde kennis van het gebruik van vacuümpompen lagen aan de basis van het oprichten van de afdeling 'industrie'. Deze specialiseerde zich verder in de bouw van vacuüm- en hogedrukinstallaties, hoofdzakelijk ten behoeve van de sectoren industriële reiniging en rioolreiniging alsmede voor toepassingen binnen de sector 'milieu'. Intussen beschikt het bedrijf over een up-to-date machinepark, werkplaatsen en kantoren. De bebouwde oppervlakte bedraagt ruim 12000m² op een totale oppervlakte van circa 40000m². Een uitgelezen context voor de productie van twee wel zeer compact ingerichte kraakperswagens.

Licht en stevig

Het model Medium 50 heeft een laadbak van 4,5 t/m 6 kuub, een nuttige belasting tot 1000 kilo en kan gebouwd op alle 3,5T GVW chassis. De Medium Plus heeft een laadbak van 6 t/m 6,5 kuub, een nuttige belasting tot 2000 kilo en kan gebouwd op alle 7,5T GVW chassis. In beide gevallen zijn de laadbakken vervaardigd van licht en stevig aluminium laadbak en voldoen ze aan de norm CE & EN 1501.
filename.jpg

Daarbij zorgen 35 mm dikke, parallelle zijpanelen met een zeer resistente structuur en gladde panelen aan de binnenkant en buitenkant voor een lange levensduur; naadloos gelast, dus volledig waterdicht.
De gladde vorm van de laadbak is makkelijk te voorzien van bedrijfslogo's.

Compact

De Medium 50 zowel als de Medium Plus is uitgerust met een 1:3 compactie-perssysteem. De samenpersing gebeurt met behulp van een aluminium verpakkersplaats, aangedreven door hydraulische cilinders. De kabels van het compactiesysteem kunnen snel en gemakkelijk worden losgekoppeld en vervangen.
Ook bevatten beide modellen een hefsysteem om simultaan twee 2-wielcontainers (80 l. t/m 360 l.) of 14-wielcontainer (750 l, t/m 1000 l.) op te tillen. De cyclus duurt slechts 9”. Dat is sneller dan bij de gemiddelde kraakperswagen.
Door de compacte afmetingen van de laadbak, kunnen de Medium 50 en de Medium Plus gemakkelijk gelost worden in een grotere vuilniswagen.
Ook gescheiden inzameling is mogelijk, dankzij de opdeling van de laadbak in twee aparte compartimenten. In beide compartimenten is compactie mogelijk.

En nog meer...

De Medium 50 en de Medium Plus hebben, naast de genoemde voordelen nog meer aantrekkelijke kenmerken. Zo maximaliseert een extra handremsysteem de standvastigheid van het voertuig tijdens de inzameling. Verder heeft u, door de installatie van een watertank van 200 tot 500 liter, een haspel en een systeem dat een druk tot 120 BAR kan leveren, steeds een compacte hogedrukspuit bij de hand.
Ten slotte kan dankzij het weegsysteem perfect nagegaan worden hoeveel afval het voertuig ingezameld heeft.

Voor meer informatie: Ipsam, telefoon +32 3670.07.20 of e-mail info@ipsam.com


Vakblad Afval! september 2005 (nummer 7)