Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 19 januari 2006

Deense shredders in Nederlandse verbrandingsinstallatie

Onlangs heeft Industrial Shredders twee Deense shredders van het merk M&J 4000 S aan de verbrandingsovens van Essent Milieu in Wijster geleverd.

Voordat het zover was zijn intensieve proeven en tests gedaan om te onderzoeken of een homogeen product efficiëntievoordelen heeft voor de verbranding van bedrijfsafval, huishoudelijk afval, en grof huishoudelijk afval. De resultaten mochten er zijn. De shredders, die elk met gemak 40 ton per uur kunnen verwerken, zorgen ervoor dat er een homogene en regelmatige toevoer van product naar de verbrandingslijn gaat.

filename.jpg

Dit heeft grote voordelen:

  • Minder storingen door (te) grote delen.
  • Betere scheiding van inerte delen zoals ferro’s en non ferro’s.
  • Minder vervuiling in de lijn.
  • Minder dagelijks onderhoud.
  • Blending van het afval is mogelijk om een gelijkmatiger calorische waarde te verkrijgen.
  • Verhoogde verbrandingscapaciteit.
  • Schonere verbranding.

 

Doordat het afval aan het begin van het scheidingsproces gehomogeniseerd wordt, verlopen de verwerking en verbranding ervan regelmatiger. Met als resultaat minder onderhoud, minder storingen en een schonere verbranding. Door deze combinatie is het mogelijk om de investeringen al binnen een jaar terug te verdienen! De twee M&J shredders zullen de drie rotorscharen, die aan het einde van de scheidingslijn zijn geplaatst, gaan vervangen. De lage kosten per ton voor het shredderen zijn een gevolg van de hoge productiecapaciteit, de duurzaamheid en de lage onderhoudskosten van de M&J shredders. Bij de GAVI van Essent Milieu is gekozen is voor de M&J 4000 met twee rotoren met zes tanden. Deze uitvoering heeft ruim voldoende capaciteit en maakt een product met een fractiegrootte die optimaal is voor het sorteren en verbranden. M&J heeft shredders die zelfs tot 160 ton per uur kunnen produceren. M&J is een producent van shredders voor de afvalindustrie. De machines zijn gemaakt voor het verkleinen van onder andere: hout, GFT, bedrijfsafval, huishoudelijk afval, plastic folie, bielzen, grof huishoudelijk afval, bouw- en sloopafval. In Nederland is Industrial Shredders de importeur voor M&J en Weima verkleiners, ook hebben wij geschoold personeel voor al het onderhoud van deze machines.


Vakblad Afval! november 2005 (nummer 8)