Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 06 oktober 2011

KTK innoveert en denkt mee

KTK hanteert na ruim dertig jaar actief te zijn op de Nederlandse afvalmarkt nog steeds als rode draad door de organisatie 'innoveren en meedenken met de klant'. Een mooi voorbeeld is de inzamelpers ten behoeve van ondergrondse containers.

KTK was met dit product al in 1991 actief bij de Amsterdamse stadsdeelraden. De laatste jaren kozen gemeenten en professionele inzamelbedrijven steeds meer voor het product van een concurrent. Mede hierdoor heeft KTK (iso 9001/14001) de signalen uit de markt opgepakt om de tonnage en het bedieningsgemak te verbeteren, met als resultaat een daadwerkelijke netto-inhoud van 20 kubieke meter, een speciaal persblok en vulmond en ‘last but not least’ verzwaarde perscilinders. Dit heeft als gevolg dat de inzamelpers van KTK moeiteloos 11 á 12 ton huishoudelijk en 7 é 8 ton papier/kartonafval kan persen. Deze nieuwe generatie inzamelpers heeft al bij diverse partijen tot verassende logistieke voordelen geleid. Mede door de decennia lange samenwerking met de firma Husmann heeft KTK weer een uiterst betrouwbaar en ‘up to date’-product in de markt gezet tegen een sensationele prijs-kwaliteitverhouding.

KTK klap afdeknet.jpgZijbelading
Na het succes van de inzamelpers is KTK misschien nog wel een grotere uitdaging aangegaan. De markt ‘schreeuwde’ namelijk bijna letterlijk om een alternatief voor de huidige leveranciers van containers ten behoeve van zijbelading inzamelvoertuigen. KTK heeft dan ook in 2011 met succes zijn eigen zijbelading container in de markt gezet. Inmiddels draaien de KTK (ZLC) containers dan ook moeiteloos mee op de zijbeladingwagens. De afnemers zijn dan ook erg in hun nopjes met dit alternatief, maar vooral ook met de vertrouwde hoogwaardige kwaliteit en afwerking van dit nieuwe KTK-product.

Grote voordelen
Na deze nieuwe ontwikkelingen blijft KTK ook scoren met zijn lichtgewicht volumecontainers van 40 kubieke meter in combinatie met het ultra lichte klap/afdeknetsysteem. Naast de logistieke voordelen (3 ton extra gewicht per combinatie) van de lichtgewichtcontainers biedt met name het eenvoudig en snel werkende klap/afdeksysteem grote ergonomische voordelen aan de chauffeur. Vriend en vijand zijn het erover eens dat dit klap/afdeknetsysteem het vriendelijkst en betrouwbaarst in zijn soort is. Het is zelfs mogelijk het systeem op bestaande containers aan te brengen.

Tot slot constateert KTK in 2011 een flinke stijging van de verkoop van 3m3-,6m3- en 10m3 open portaalcontainers en huisjes. Dit zou kunnen betekenen dat de bouwwereld ook weer in de lift zit en/of hun huidige containerpark aan het vernieuwen is aangezien deze containers veelal in de bouwbranche worden ingezet.

Meer weten over KTK BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! juni 2011 (nummer 5)