Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 16 mei 2018

Circulaire economie dichterbij met Engels

Engels Logistiek in Eindhoven heeft de expertise in huis om de transitie naar het verminderen van huishoudelijk restafval te begeleiden. Samen met gemeentelijke instellingen realiseert Engels Logistiek mooie afvalinzamelprojecten die de circulaire economie een stapje dichterbij brengen.

Cj3KRQDUYAI0K4l.jpg large.jpgGF-emmers worden gedistribueerd met een bakfiets.

De roep van gemeenten om afval als grondstof te kunnen benutten wordt steeds luider. Er zijn al diverse gemeentelijke projecten gestart om afvalscheiding en -inzameling bij zowel hoogbouw als laagbouw aanzienlijk te verbeteren. De doelstelling van gemeenten om in 2020 nog maximaal 100 kilo aan restafval per inwoner per jaar te realiseren maakt het nog beter scheiden van afval noodzakelijk. Engels Logistiek is niet alleen met het assortiment, maar juist met kennis en ervaring de partner bij uitstek voor gemeenten in de transitie van afval naar grondstof. Gemeenten met de ambitie om bij te dragen aan een circulaire economie kunnen bij Engels terecht.

Pilot

Een gemeente in de omgeving van Eindhoven is gestart met een pilot; het deur aan deur inzamelen van de diverse afvalstromen. Voor groente- en fruitresten (GF) heeft deze gemeente gekozen voor een kleine, handzame 23 liter emmer met een draaghengsel. De inzamelaar komt tweemaal per week langs in een speciaal ontwikkelde elektrische transportfiets om de verschillende afvalstromen op te halen. Het doel is meerledig:

  • Minder restafval
  • Lagere kosten
  • Extra lokale werkgelegenheid
  • Minder verkeersbelasting

 

MGB 25S.jpgEen emmertje voor groente- en fruitresten.

Voor deze pilot heeft Engels ruim duizend stuks GF-emmers geleverd.

Win-win

Het kan echter nog voortvarender. Ook de gemeente Brussel is direct ingesprongen op deze problematiek. De vestiging van Engels Logistics in Beringen in België heeft reeds een eerste opdracht van 15.000 GF-emmers binnen. Brussel Net, de partij verantwoordelijk voor de afvalinzameling in de 19 Brusselse gemeenten, heeft gekozen voor deze handzame emmer voor het inzamelen van voedingsafval. De emmers (in de kleur oranje) worden in fases over de hele stad uitgerold. Voor de inwoners van Brussel een teken dat hun gemeente het duurzaam inzamelen van afval op de agenda heeft gezet. Een echte win-winsituatie – de openbare ruimte blijft netjes (geen opengescheurde zakken meer) en het voedingsafval wordt omgezet in groene energie en compost.

Inmiddels heeft Engels samen met de gemeentes Horst aan de Maas en Apeldoorn duurzame afvalinzameling hoog in het vaandel staan en de stap gezet in de transitie naar deze afvalinzamelsystemen.

Meer weten over Engels Logistiek BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! maart 2018 (nummer 2)


Auteur: