Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 09 mei 2018

Rentec Dinosaurus shredder viert twintigste verjaardag

Rentec NV uit het Westvlaamse Pittem heeft een stevige reputatie als machineleverancier in de recyclingbranche. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de bouw van shredders. De merknaam Dinosaurus staat voor een robuuste, flexibele en betrouwbare dubbel-rotor shredder. Het prototype zag reeds het licht in 1998, dit jaar twintig jaar geleden.

Dinosaurus 2600S 2.jpgDe Dinosaurus 2600S.

Vandaag is de Dinosaurus populairder dan ooit. Momenteel zijn in Pittem acht machines in productie, die geleverd worden vóór juli 2018. Ze gaan aan de slag zowel in binnen- en buitenland, in biogasinstallaties, bouw- en sloopsorteerlijnen en huisvuilscheidingsinstallaties. Opmerkelijk is dat vier machines naar klanten gaan die op vandaag al Dinosaurus of Trirex shredders in gebruik hebben. Bovendien gaan ook twee machines naar Duitsland, traditioneel een moeilijk te penetreren markt, gezien het uitgebreide aanbod van lokale leveranciers. Het bewijst nogmaals dat er een kennerspubliek bestaat voor robuuste, flexibele en innovatieve shredders rechtstreeks geleverd en geserviced vanuit de Rentec-fabriek.

Bagripper

Rentec houdt de vinger aan de pols aangaande marktevoluties. Dit vertaalt zich in nieuwe producten, zoals nu de Rentec Bagripper, een nieuwe benadering van de zakkenscheurder. De machine onderscheidt zich op volgende vlakken: hij is ongevoelig voor stoorstoffen, opent alle zakken zonder beschadiging van de zak-inhoud en levert een gigantische capaciteit. Op pmd-materiaal met een densiteit van 80 kilo/m3 produceert de Bagripper tot 20 ton/uur. Via de intelligente sturing kan de machine op elke gewenste capaciteit afgeregeld worden, waardoor een gedoseerde stroom naar de sorteerlijn kan gevoed worden. Ook voor de toekomstige uitgebreidere kunststofsamenstelling van pmd is de machine voorbereid.

Grof-Fijn.jpgMet één apparaat kan zowel grof als fijn geshredderd worden.

In sommige landen bestaat een separate pmd-inzameling niet en worden kunststoffen, papier, karton en andere waardevolle fracties herwonnen uit een gemengde stroom huishoudelijk afval. Ook voor deze toepassingen, met hoger stoorstofaandeel, is de Rentec Bagripper de gepaste zakkenscheurder en doseermachine.

All-in-one Grof & Fijn

Voor familiebedrijven, die uiteenlopende shredderbehoeftes hebben, werd het Dinosaurus ‘grof/fijn’ shredderconcept ontwikkeld. Letterlijk door één druk op de knop kan de stukgrootte van de output gewijzigd worden. Een typische toepassing betreft de sortering van bouw- en sloopafval en bedrijfsafval. In de ‘grof-modus’ kraakt de machine het product in grove, hand-sorteerbare stukken zonder extra fijne fracties te produceren. Na het sorteerproces kunnen de uitgesorteerde fracties en/of de restfractie fijner verkleind worden met dezelfde shredder in de ‘fijn-modus’.

RENTEC Transportbandsystemen.jpgMet onder meer transportbanden biedt Rentec een totaaloplossing.

Oplossingen

Teneinde tegemoet te komen aan specifieke klantenwensen, bouwt Rentec ook transportbandsystemen voor de recyclingindustrie. Deze vormen een mooie aansluiting op het shredderprogramma. Hierdoor kan Rentec totaaloplossingen bouwen, aangevuld met magneetsystemen, zeefmachines en/of luchtscheiders.

Ifat

Ifat München,’s werelds meest toonaangevende milieubeurs, vindt dit jaar plaats van van 14 tot 18 mei. Rentec is hier aanwezig op stand 551 in hall B4.

Meer weten over RENTEC NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! mei 2018 (nummer 3)


Auteur: