Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 10 mei 2018

De circulaire containers van SSI Schäfer

SSI Schäfer verwacht dat de inzet van re-granulaat voor de productie van nieuwe containers snel zal toenemen. Op dit moment is het bedrijf daarom volop in ontwikkeling als het gaat om hergebruik van bijvoorbeeld oude containers en (HDPE) kratjes.

container SSI.jpgGrijze containers bevorderen de recyclebaarheid.

Oude producten, die voldoen aan de kwaliteitseis voor hergebruik, worden gebruikt voor de vervaardiging van regranulaat. Dit regranulaat dient als grondstof voor de productie van nieuwe containers, die dan voor maximaal 94 procent uit regranulaat bestaan. Voor de productie van re-granulaat werkt SSI Schäfer samen met firma’s uit Nederland, Polen en Duitsland.

SSI Schäfer levert containers, gemaakt van regranulaat, aan onder andere de gemeente Rotterdam. SSI Schäfer en de gemeente werken op dit moment een plan uit waarbij de levering van nieuwe containers én de afvoer van de oude containers zoveel mogelijk circulair geregeld wordt.

Om een zo groot mogelijke hoeveelheid re-granulaat te kunnen garanderen voor de toekomst, streeft SSI Schäfer naar de productie van alleen donkergrijze containers voor alle afvalfracties. Daarbij wordt voor de afvalfracties onderscheid gemaakt door toepassing van gekleurde deksels, of nog liever, door kleurclips die op de grijze deksel worden aangebracht. Door de productie op deze wijze te organiseren, zal er in Europa sprake zijn van containers van eenzelfde kleur, die daardoor eenvoudiger ingezet kunnen worden voor recycling aan het einde van de levenscyclus.

SI Schäfer is dit jaar ook te vinden op milieubeurs Ifat, bij stand 151/250 in Hal 5.

Meer weten over SSI Schäfer BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! mei 2018 (nummer 3)


Auteur: