Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 20 augustus 2018

Engels levert maatwerk in inzamelmiddelen

Onderwijsinstellingen en Engels delen dezelfde ambitie: afval scheiden. Bewustwording creëren dat afval een grondstof is. Met inzamelmiddelen waaraan niet voorbij gegaan kan worden en die gelegenheid bieden om goed met afval om te gaan. Dat kan op een eenvoudige, duidelijke en fraaie manier met de afvalbakken en afvalstations van Engels Logistiek.

IMG_2136_metdichtezijden.jpgEen fraaie inzameloplossing van Engels.

Het blijft een uitdaging om de afvalberg die dagelijks geproduceerd wordt op universiteiten, hogescholen of andere onderwijsinstellingen op een verantwoorde manier te scheiden. Welke keuze maakt een onderwijsinstelling om de juiste afvalstations op de juiste plaats in  gebouwen te plaatsen. Grotere afvalstations, koppelbare afvalbakken of kleinere modulaire afvalmodules? Keuze voor het materiaal, uit kunststof of staal? Het moeten in ieder geval stijlvolle, praktische en flexibele producten zijn. Daarnaast is voor centrale ruimtes in onderwijsgebouwen een stevige constructie wel gewenst, de afvalstations moeten dan tegen een stootje kunnen.

Centrale ruimtes

Voor centrale ruimtes in een onderwijsgebouw is een solide, robuuste afvalbak de meest voor de hand liggende keuze. Een stalen afval unit is dan een goede oplossing. In de stalen ombouw is het mogelijk om te werken met kunststof afvalbakken (diverse literinhoud) of afvalzakken. Bij deze afvalstations is er keuze in het aantal afvalfracties, tot wel vijf soorten afval kan Engels verwerken in één enkel afvalstation. De inwerpopeningen zijn van aluminium gemaakt en in diverse kleuren en vormen te krijgen.

Ruimtebesparend

Is ruimtebesparing een argument, dan heeft Engels fraaie afvalbakken waarbij, door de vormgeving van de basisafvalbak, veel afval verzameld kan worden op een relatief klein vloeroppervlak. Met deze Ecosort afvalbakken met trolley (om ze te koppelen) wordt op een eenvoudige wijze één afvalstation gecreëerd.  Met de verschillende deksels in diverse kleuren wordt gemakkelijk zichtbaar welk afval in welke bak hoort. Met de stickerhouder en diverse stickers is dit nog duidelijker aan te geven. Engels beschikt ook over een stalen frame voor wandmontage, hierdoor staan de bakken los van de vloer wat de reiniging van de vloer weer makkelijk maakt.

Ecomodules

In de kantoorruimtes zijn de Ecomodules een goede keuze. Modulaire, stapelbare, koppelbare afvalbakken samengesteld uit verschillende bouwstenen. Elke module bestaat uit elementen die, naar gelang de behoefte, kunnen worden uitgebreid in de hoogte en de breedte. Op die manier ontstaat één compacte afvalbak met meerdere fracties. Iedere denkbare combinatie is mogelijk. Ecomodules zijn uitvoerbaar in diverse kleuren.

Meer weten over Engels Logistiek BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! juni 2018 (nummer 4)