Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 19 augustus 2019

Innovatieve ondergrondse afvalverdichter, werkend op 230 Volt

Nu het plaatsen van ondergrondse containers in Nederland overal vanzelfsprekend is, ontstaan de eerste problemen rond de al wat langer uitstaande inzamelcontainers. Denk aan bijplaatsingen, overvolle containers en druk op de afvallogistiek. Met zijn persinstallatie Elepress biedt KTK hiervoor de gewenste oplossing.

De persinstallatie Elepress van KTK.

De Elepress is een relatief nieuwe persinstallatie in het assortiment van KTK, die snel en eenvoudig in een bestaande ondergrondse inzamelcontainer kan worden geplaatst. De Elepress wordt namelijk aan de onderzijde van de vloerplaat gemonteerd, onder de schacht van de inwerpzuil. Het afval wordt geperst op basis van het principe dat het afval niet meer spontaan door pers in de inzamelcontainer valt, waardoor het persproces wordt opgestart.

Met behulp van een contactloze inductievoorziening wordt de voeding van de pers georganiseerd in de betonput, waarbij het bijzonder is te vermelden dat dit op basis van een 230V-stroomvoorziening geschiedt: de pers werkt op de stroomaansluiting van bijvoorbeeld een lantaarnpaal of een parkeermeter. Gebruikers hoeven dus geen dure, tijdrovende activiteiten meer te ondernemen, in de vorm van bijvoorbeeld de aanleg van een krachtstroomvoorziening waarmee de infrastructuur in de straat wordt belast.

Inzicht dankzij software

Nadat de Elepress in werking is getreden om uw rest- of pmd-afval te comprimeren, wordt de machine gevolgd aan de hand van het softwareprogramma EconView. Dit systeem geeft gebruikers achter hun computer inzicht in bijna alles wat ze wensen te weten over het gebruik, waaronder vulgraadmeting, melding van een uit te voeren lediging, persdruk, eventuele storingen en de algemene status van de machine. Daarnaast is EconView in staat het signaal van ledigingen door te geven aan ieder dienstdoende planningssysteem.

De persinstallatie Elepress in een ondergrondse container.

Van service en onderhoud is eigenlijk geen sprake en ook een jaarlijkse NEN-keuring is niet vereist. Maar mocht er dan toch werkzaamheden aan de installatie moeten worden uitgevoerd, dan kan dit van bovenaf, op straatniveau worden gedaan. De container hoeft hiervoor niet uit de grond te worden getild. Aan de hand van twee modulaire units, één voor de besturing en één voor de hydrauliek, kunnen gebruikers eenvoudig de units wisselen. KTK kan voor de service zorgen, maar dit kan de gebruiker ook op kantoor zelf uitvoeren.

‘Niet goed, geld terug’-garantie

De Elepress kenmerkt zich door zijn lage eigen gewicht van 235 kilo en verdicht het afval gemiddeld het afval met 4:1. De container met inhoud is te ledigen met een autolaadkraan van 16 ton/meter. Dankzij het Europees gepatenteerd persprincipe blijft nascheiding van het afval mogelijk.

De machine kent een ‘niet goed, geld terug’-garantie’. Gebruikers mogen de Elepress zes maanden uitproberen. Bevalt de machine niet, dan mag de Elepress worden geretourneerd aan KTK, waarbij de koper het volledige aankoopbedrag terugkrijgt.

Meer weten over KTK BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! juni 2019 (nummer 4)


Auteur: