Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 14 oktober 2019

VDK biedt oplossingen voor vuilophaling

VDK Nederland is sinds april in Belgische handen. Nieuwe eigenaar Mol Cy is marktleider in eigen land, maar ook Nederland is een belangrijke afzetmarkt.

De opbouwen van VDK variëren van 6 tot 30m3.

VDK Waste systems is onderdeel van de Belgische Groep Mol Cy. Het bedrijf verzorgt de ontwikkeling en productie van kraakperswagens. Met een uitgebreide reeks opbouwen voor huisvuil, grof afval, ondergrondse containers en glas, biedt VDK ecologische en economische oplossingen aan inzake afvalophaling. Het gamma start bij kleine compacte opbouwen vanaf 6 m³ en gaat tot grote industriële opbouwen met een maximum volume van 30 m³.

De producten van VDK zijn robuust, gebruiksvriendelijk, breed toepasbaar en betrouwbaar. VDK kraakperswagens onderscheiden zich door hun lage TCO. In combinatie met het lage geluidsvolume, lange technische standtijden en de standaard geleverde veiligheidsmaatregelen is een VDK een verantwoorde keuze.

De truck wordt aangeleverd in chassis-cabine uitvoering. De opbouw (container, persmechanisme en containerbeladingssysteem) is zelf ontwikkeld en wordt bij Mol te Staden (België) gebouwd met hoogwaardige staalsoorten.

Overname

De Groep Mol Cy heeft op 1 april 2019 de aandelen van de Nederlandse importeur VDK Nederland overgenomen van Pon. Daarom is de onderneming verhuisd naar een nieuw eigen pand aan de Lindenhoutseweg 48 in Nijmegen. Mol heeft 80 procent van de Belgische markt in handen. Ook Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Luxemburg, Denemarken en Portugal zijn belangrijke afzetmarkten. De afdeling VDK Waste Systems bouwt zo’n 300 vuilniswagens per jaar.

Naast kraakperswagens maakt de groep Mol verder ook nog kippers, diepladers, terminal tractors, Rail Road voertuigen en special trucks.


Vakblad Afval! augustus 2019 (nummer 5)