Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 23 december 2019

Bollegraaf gelooft niet in verspilling

Bollegraaf Recycling Solutions richt zich op het sorteren van afval, wat uw afvalstroom ook is. Dankzij ruim 58 jaar ervaring ontwikkelt het bedrijf voor de industrie geavanceerde en winstgevende sorteer- en recyclingsystemen en -oplossingen voor single stream, e-waste, huishoudelijk afvalverwerking, bouw- en sloopafval, plasticrecycling en energy-from-wasteoplossingen.


Foto: Bollegraaf Recycling Solutions

Inmiddels heeft Bollegraaf Recycling Solutions meer dan 3700 recyclingsystemen geïnstalleerd in Europa, Noord-Amerika, Canada en Mexico en de grootste MRF’s gebouwd met capaciteiten van 70 tot 100 ton per uur. Hieronder vallen ook de zeven grootste MRF’s in de wereld, meer dan al zijn concurrenten samen.

Het bedrijf heeft als missie recycling- en sorteersystemen te ontwikkelen en te produceren die voor het milieu zorgen en de kwaliteit van leven en gezondheid van mensen verbeteren. Dit doet het door op een zinvolle innovatieve en duurzame manier gebruik te maken van de beperkte hulpbronnen van onze planeet. Bollegraaf Recycling Solutions wil wereldleider zijn in turnkey-recyclingsystemen. Om dit te bereiken biedt ze sorteeroplossingen aan, die haar klanten het hoogste rendement op hun investeringen bieden. Daarnaast zet het bedrijf zich in om de beste klantervaring te bieden binnen hun branche.

Bij recycling draait het om het terugwinnen van waarde uit het herstel van hulpbronnen. Bollegraaf Recycling Solutions gelooft er niet in dat er zoiets bestaat als verspilling en kijkt alleen naar middelen met een potentiële waarde. Deze inspiratie gebruikt het om waarde toe te voegen aan de handel van de klanten en aan de recyclingindustrie. Met deze bijdrage wil het bedrijf de beperkte hulpbronnen van de wereld redden.


Foto: Bollegraaf Recycling Solutions

Sorteerrobot

Na de introductie van de eerste robotachtige kwaliteitscontrolesorteerder in 2005 heeft het recyclingbedrijf zeer verschillende soorten robotsorteerders gebouwd en getest met behulp van verschillende soorten actuatoren, zoals scara-robots, XYZ-robots en delta-robots. De huidige  Bollegraaf AI-aangedreven RoBB-AQC is een volledig geautomatiseerde sorteerrobot, die in staat is om waardevolle spullen zoals plastic te sorteren en te scheiden tijdens de laatste fasen van een afvalsorteerproces.

Dit betekent duurzaamheid voor Bollegraaf. Het is terug te vinden in elk aspect van het merk en de activiteiten van Bollegraaf Recycling Solutions. Zo zijn de ‘groene’ machines geverfd met verf op waterbasis. Ze zijn ontworpen voor het laagste stroomverbruik, de langste levensduur en de hoogste restwaarde op de markt.

Meer weten over Bollegraaf Recycling Solutions?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! november 2019 (nummer 7)


Auteur: