Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 30 december 2019

De energiebesparende krachtbundel

De verticale balenpers HSM V-Press 860 plus is met een perskracht van 548 kN en geruisarme energiebesparende technologie de economische en milieuvriendelijke oplossing voor het verwerken van restmaterialen.

De HSM V-Press 860 plus is geschikt voor verschillende verpakkingsmaterialen, zoals karton en folies.

De HSM V-Press 860 plus perst dankzij de uiterst stabiele drukplaatgeleiding moeiteloos gebruikt verpakkingsmateriaal zoals karton en folies. Door beweegbare steunklauwen wordt de verdichting van het geperste materiaal geoptimaliseerd en het aantal benodigde vullingen gereduceerd. Een moderne microprocessor-aansturing met tekstdisplay geeft steeds de actuele staat van de machine aan en zorgt voor een uiterst eenvoudige bediening. De automatische start na het sluiten van de deur en de automatische stop bij het openen van de deur garanderen een optimale veiligheid en bedieningscomfort.

Met de door HSM speciaal voor de V-Press serie ontwikkelde Eilgang Technologie worden het stroomverbruik en aandrijfvermogen aanzienlijk gereduceerd, en dat bij gelijktijdige stijging van de doorvoerprestaties. De cyclustijd vermindert zich door deze technologie tot 40 procent ten
opzichte van gebruikelijke aandrijvingen. Het geïntegreerde HSM TCS (Torsion Control System) voorkomt eenzijdige belasting van de persplaat en garandeert optimaal geperste balen. De balen bereiken, afhankelijk van het materiaal, een gewicht tot 480 kilo en worden standaard door vier draden bijeengehouden. Optioneel is ook een polyesterband-afbinding mogelijk. De machine is voorzien van een schuifdeur met handwiel-afsluiting.

Meer weten over HSM GmbH+Co. KG?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! november 2019 (nummer 7)