Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 17 februari 2020

Zoeller Kipper, grondlegger van moderne beladingen

Innovatie is altijd de kracht geweest van Zoeller Kipper. Het bedrijf ontwikkelde niet alleen al heel vroeg de belading, ook kwam het als één van de eerste met de mogelijkheid voor het automatisch laden van containers.

Haller X2 met Zoeller Mega 456 belading met neerklapbare grofvuilklep.

Al 70 jaar is het Duitse familiebedrijf Zoeller actief in het ontwikkelen en produceren van beladingen. In 1947 vond Hans Zoeller het onverantwoord dat astonnen met de hand in inzamelwagens geleegd dienden te worden. Dat moest efficiënter kunnen. Hij ontwikkelde een hulpmiddel, later belading genoemd, waarbij de beladers veel minder belast werden. De oprichting van Zoeller Kipper GmbH in Mainz was een feit en de beladingen werden al snel succesvol.

Begin jaren 50 kwam Hans Zoeller te overlijden. Zijn dochter Helga had dezelfde genen en inventiviteit, en nam het bedrijf over. Zij bouwde de onderneming uit tot een wereldwijd toonaangevende leverancier van beladingssystemen voor alle toepassingen. Niet alleen in Europa, maar ook in bijvoorbeeld Afrika, het Midden-Oosten, Azië, Rusland en Zuid-Amerika zijn de Zoeller beladingen een begrip. In de jaren 80 werden aan het grote gamma beladingen ook inzamelopbouwen toegevoegd. Zoeller ging zelf kraak/pers opbouwen produceren. Op dit moment behoort Zoeller als opbouwfabrikant tot één van de grootste spelers op de wereldmarkt. Tot de Zoeller Groep behoren niet alleen Zoeller en Haller, maar ook merken als Farid, Heil, Semat en Hagemann.

Toepassingen voor achterladers

Zoeller kent met haar brede productengamma toepassingen voor achterladers die geschikt zijn voor alle containers. Het programma begint met een eenvoudige belading voor 240 liter containers, gevolgd door doorlopende kamsystemen, splitliften in diverse vormen tot de ultra multifunctionele Mega belading. Deze kan containers ledigen van 40 liter tot en met 5.000 liter en is daarnaast ook nog geschikt voor zakkeninzameling.

Haller SLF 22 m3 met Zoeller 1601 zijbelading.

Naast een serie achterbeladingssystemen heeft Zoeller de afgelopen jaren een bijzondere range zijbeladingssystemen ontwikkeld. Allen voorzien van Canbus besturing, met als bijkomend voordeel, dat ook identificatieleveranciers moeiteloos aan kunnen sluiten op deze systemen en storingen voorkomen kunnen worden. De zijbeladingssystemen zijn heel gebruiksvriendelijk en ergonomisch verantwoord opgebouwd, zodat ook daadwerkelijk één man het werk kan doen.

Elektrische belading

Zo’n 10 jaar geleden kwam Zoeller met een volledig elektrische belading. Later werden daar ook innovaties aan toegevoegd als laag energieverbruikende beladingen, stofafzuigingssystemen, een eenvoudige onderloopbeveiliging en een automatisch werkende inloopbeveiliging. Ook op opbouwgebied heeft Zoeller in de loop van de jaren kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare oplossingen ontwikkeld en is daarmee leidend in Europa geworden.

Zoeller doet haar slogan ‘Technik Entscheidet’ oprecht eer aan.

Meer weten over Haller Benelux bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! december 2019 (nummer 8)


Auteur: