Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 19 februari 2020

De toekomst van intelligent laden en lossen

Snelle laadcycli, totale veiligheid en lage levensduurkosten. Dat garandeert de Hiab S-HiPro 230W afvalinzamelingskraan. Investeren in Hiab-appartuur betekent investeren in hoogwaardige inzamelprestaties die klanten tevreden houden.

De Hiab S-HiPro 230W is heel eenvoudig te bedienen.

In de steeds drukkere steden zijn ondergrondse containers een populaire oplossing voor afvalbeheer geworden. Ook de omschakeling naar omgekeerd inzamelen zorgt ervoor dat steeds meer gemeenten investeren in ondergrondse containers.  Voor chauffeurs vormt het op een veilige en efficiënte manier legen van deze containers echter vaak een grote uitdaging. Daarom heeft Hiab de Hiab S-HiPro 230W afvalinzamelingskraan ontworpen. De nieuwe kraan biedt een verbeterd hefvermogen en wordt geleverd met baanbrekende laad- en los-innovaties waarmee bedienaars ongeacht hun vaardigheidsniveau eenvoudig – en veilig – de kraan kunnen bedienen.

Meer hijscapaciteit en eenvoudige bediening

De Hiab S-HiPro 230Wgeometrie is aangepast aan de eisen van stedelijk afvalinzameling, waardoor tot 30 procent meer hijscapaciteit mogelijk. En dat komt goed uit in een tijd waarin perscontainers en dynamisch inzamelen zorgen voor vollere en zwaardere containers. Tegelijkertijd is het doodgewicht van de kraan verminderd met 150 kilo ten opzichte van eerdere generaties.

Met de HiPro-afstandsbediening kunnen grensverleggende softwarefuncties zoals Crane Tip Control (CTC) heel eenvoudig  met maximale precisie en totaal vertrouwen bediend worden. In feite is de Hiab S-HiPro 230W zo gemakkelijk te bedienen dat zeer weinig opleiding nodig is, waardoor nieuwe medewerkers snel aan de slag kunnen.

Veilig

De semi-automatische beweging van Hiab (Sam) vereenvoudigt de besturing.  Eén enkele hendel zorgt voor geautomatiseerde bewegingen in plaats van een operator die individueel de zwenk, hef-, knik- en uitschuifbewegingen bedient. Bovendien vermindert de geautomatiseerde laadcyclus het risico op ongelukken. Met een kraan die praktisch zichzelf bedient, kunnen medewerkers zich richten op het beveiligen van zichzelf, de apparatuur en de omliggende gebieden.

Realtime gegevens

Net als alle Hiab-kranen wordt de HiabS-HiPro 230W geleverd met connectiviteit, die toegang geeft tot verbonden diensten zoals Hiab HiConnect™. Deze dienst biedt realtime operationele gegevens, die kunnen worden gebruikt om de bedrijfstijd te optimaliseren, onderhoud te plannen en zo rendabelere uren te draaien. Tot slot garandeert het flexibel servicecontract Hiab proCare™ de uptime van alle Hiab-apparatuur.

Met een 75-jarige historie is Hiab wereldwijd de grootste leverancier van laad- en lossystemen, intelligente services,  en slimme ,verbonden oplossingen voor het wegtransport. Het aanbod  omvat autolaadkranen, recyclingkranen, meeneemvorkheftrucks, tipladers en haakliften. Hiab streeft ernaar om voorkeurspartner en oplossingsprovider voor zijn klanten te zijn en vorm te geven aan de toekomst van intelligent laden en lossen.

Meer weten over Hiab Benelux BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! december 2019 (nummer 8)


Auteur: