Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 16 maart 2020

Plastics Recycling Show Europe keert terug in Amsterdam

De Plastics Recycling Show Europe (PRSE), de pan-Europese beurs en conferentie gewijd aan kunststofrecycling, keert op 27 en 28 oktober 2020 terug naar de RAI Amsterdam.

De vloeroppervlakte van de PRSE is met 30 procent verhoogd in 2020.
Foto: PRSE

De gratis te bezoeken PRSE-conferentie en -beurs heeft in Europa naam gemaakt als hét evenement op het gebied van kunststofrecycling. Het omvat de hele supply chain, van ontwerp voor recycling, inzameling, sortering en recycling van industrieel, commercieel, agrarisch, post-consumer en oceaanplastic tot het gerecyclede polymeer dat wordt ontworpen voor en verwerkt in nieuwe producten en toepassingen.

Snelgroeiende tentoonstelling

De tentoonstelling brengt belangrijke spelers uit de kunststof- en recyclingsector uit heel Europa samen om innovatieve technologie te presenteren, best practices te delen, te netwerken en zaken te doen. De vloeroppervlakte is met meer dan 30 procent verhoogd voor 2020 en het aantal exposerende bedrijven is sinds 2019 met meer dan 30 procent gegroeid tot meer dan 160. Een brede dwarsdoorsnede van de industrie is vertegenwoordigd, waaronder leveranciers van machines voor kunststofrecycling, leveranciers van kunststof en compounders, verpakkingsspecialisten, preprocessors, kunststofrecyclers, specialisten in afvalbeheer en brancheverenigingen. Nieuwe manieren om kunststoffen te recyclen, technologieën om recyclingprocessen te verbeteren en nieuwe toepassingen voor gerecyclede kunststoffen behoren tot de vele innovaties die worden getoond.

Sprekers van vooraanstaande merken

Het recyclebaar maken van kunststoffen en het toegenomen gebruik van gerecyclede kunststoffen zijn enkele van de onderwerpen die verkend worden tijdens de tweedaagse conferentie die ook kunststofrecyclingtechnologie en innovatie, materialen, de wettelijke achtergrond en de dynamische economie van kunststofrecycling zal behandelen.

Dag één van de conferentie wordt geopend met een sessie gericht op de nieuwe realiteit voor kunststoffen, terwijl dag twee begint met wereldwijde oplossingen en regionale acties voor plastic afval. Bevestigde sprekers in deze sessie zijn Hans Axel Kristensen, CEO van Plastix A/S; Philippe-Daniel Merillet, CEO en oprichter van The One Project; en Dorothea Wiplinger, Sustainability Manager - Strategy & Group Development bij Borealis AG.

Andere sprekers op de conferentie zijn onder andere Karl Edsjö, directeur Milieu en Europese zaken bij Electrolux; Sylvie Thomas, hoofd duurzaamheidsbeleid bij Lexmark EMEA; Immo Sander, hoofd verpakkingsontwikkeling bij Werner & Mertz en professor Gillian Gerke van de Hogeschool Magdeburg-Stendal.

Verplaatst

De PRSE stond origineel gepland voor 25 en 26 maart 2020. In verband met de verspreiding van het coronavirus is dit verplaatst naar oktober.

De populaire focussessies voor materialen die beide dagen van de conferentie plaatsvinden, hebben betrekking op pet, PVC, Technical Plastics, LDPE, HDPE en PP-recycling.

Plastics Recycling Awards Europe

De winnaars van de Plastics Recycling Awards Europe 2020, nu voor het derde jaar uitgereikt, worden bekendgemaakt op de tweede dag van PRSE.

“De instroom van projecten uit de hele waardeketen, inclusief merkeigenaren, producenten van grondstoffen, producenten van machines en apparatuur, laat zien dat er een oprechte toezegging is van alle actoren om kunststoffen circulair te maken”, aldus jurylid Ton Emans, PRE President .


Vakblad Afval! februari 2020 (nummer 1)


Auteur: