Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 05 juni 2007

BOA Recycling Equipment: sterk als haar producten

Al ruim een halve eeuw staat BOA (inter)nationaal bekend als kenner van de recyclingbranche. Een servicegericht bedrijf dat denkt vanuit de wensen van de klant. Het aanvoelen van de marktbehoefte is de sterke kracht van BOA.

filename.jpgDirecteur John Glorie: " BOA heeft meer dan vijftig jaar ervaring in recycling ." (foto: de Twentsche Courant Tubantia)

BOA is begonnen met het bouwen van balenpersen, vervolgens werden transportbanden, rollensnijmachines en papiervernietigers ontwikkeld. De laatste jaren heeft BOA een nieuwe balenpers ontwikkeld: de Impress®. Bij deze ontwikkeling is speciaal gelet op gebruikersvriendelijkheid, minimalisering van onderhoud en een lange levensduur.
De nieuwste ontwikkeling is een zakopener. Deze zakopener blinkt uit bij toepassingen in moeilijke materialen en door haar robuuste bouwwijze.

Ervaring
Met haar jarenlange ervaring en een stevige basis met haar eigen producten is BOA een uitstekende totaalaanbieder van afvalscheidingsinstallaties voor:

  • Huishoudelijk afval
  • Bedrijfsafval
  • Drukkerijafval
  • Kunststof afval
  • Productieafval in de papier- en kartonnage-industrie


Kennis
BOA heeft jaren ervaring en kennis in huis. Dat heeft voor de klant veel voordeel op het gebied van onderhoud en storingen. De serviceafdeling is de spil in het bedrijf en staat zeven dagen per week voor de klant klaar. Vanuit het besef dat een storing de productie van de klant stillegt komen onze technici zo snel mogelijk langs. Deze technici zijn BOA-mensen in hart en nieren en kennen elke draad en schroef in de machine.

Toekomst
Begin dit jaar is BOA overgenomen door Stibbe Management. Op de vraag aan de nieuwe directeur John Glorie hoe hij de toekomst ziet, antwoordt hij kort maar krachtig: "Optimistisch! Onze verkoopafdeling en agenten doen het goed, de producten zijn van uitstekende kwaliteit en bovenal: de BOA-mensen gaan ervoor!"

BOA Recycling Equipment is gevestigd in Enschede en heeft daarnaast verkoopagenten en vertegenwoordigingen in Engeland, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Spanje, Zwitserland en Polen.


**********************************************************************************
Stibbe Management: 18 bedrijven, 480 mensen

Philip Stibbe bouwde sinds 1990 een groep met achttien industriële bedrijven op. Stibbe heeft bedrijven in de clusters Marine & Power, Pharma, Food & Diary en Environment. BOA behoort met zusterbedrijven Nihot in Amsterdam en Vanderbroek Thermal Processing in Ochten tot de nieuwe ‘poot' in het bedrijf, die zich toelegt op recycling.

Bij de ondernemingen van Stibbe Management werken ongeveer 480 mensen. De totale omzet bedroeg vorig jaar 90 miljoen euro. De pas verworven ondernemingen in het cluster Environment (waaronder BOA) zetten samen 15 miljoen euro om.

www.stibbemanagement.nl

**********************************************************************************

Meer weten over Boa Recycling Systems B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! maart 2007 (nummer 2)


Auteur: C. van de Haar