plaatje 14928

Pleidooi voor doelstellingen voor circulair materiaalgebruik

De Europese afvalsector roept de toekomstige winnaars van de Europese verkiezingen op om de schouders te zetten onder het gebruik van secundaire grondstoffen.

Nieuws

Indaver gaat minder Nederlands Pfas-afval verwerken

plaatje 8848

Afvalbedrijf Indaver stelt de capaciteit van haar draaitrommelovens maximaal ter beschikking om de Pfas-problematiek in Vlaanderen aan te pakken. Daarom brengt ze de directe aanvoer van Pfas van Chemours verder terug.

Cel- en taakstraffen voor afvaldumpingen bij boerenprotesten

plaatje 8919

De rechtbank in Leeuwarden heeft acht verdachten veroordeeld voor het versperren van de A7, door afval te dumpen en in brand te steken.

Umincorp wil versnelde invoering bijmengverplichting

plaatje 14566

Om vraag naar gerecycled plastic te creëren, pleit de failliete plasticrecycler Umincorp ervoor dat de verplichte bijmenging van gerecyclede plastics in nieuwe producten nu al van kracht moet zijn.

Zwakkere punten EU-batterijenverordening in kaart gebracht

plaatje 14820

De EU-batterijenverordening is een grote stap richting een meer circulaire keten voor batterijen. Wel moeten er nog wat mazen gedicht worden.

Meer nieuws »

Artikelen

Ifat 2024: netwerken en ideeën opdoen 

plaatje 15388

De verwachtingen zijn weer hooggespannen. Van 13 tot en met 17 mei stroomt München weer vol met deelnemers aan en bezoekers van 's werelds grootste vakbeurs voor milieutechnologie.

Schoenenrecycler gaat voor circulaire schoenenindustrie

plaatje 15322

Per seconde worden wereldwijd vijf paar schoenen weggegooid, die bijna allemaal in de verbrandingsoven of op de stortplaats belanden. Als het aan FastFeetGrinded ligt, komt hier snel een einde aan. De schoenenrecycler gaat dit jaar zijn recyclingcapaciteit uitbreiden en voert ook al gesprekken met andere landen.

Taskforce Batterijbranden is alive and kicking

plaatje 14136

Hoewel de Taskforce Batterijbranden al een aantal jaren bestaat en er nog steeds te veel batterijen in het restafval worden aangetroffen, die (kunnen) leiden tot branden in auto's en in de afvalverwerking, zit deze groep enthousiastelingen niet stil.

Meer artikelen »